KARANTİNA GÜNLERİNDE SAĞLIKLI TARİFLERLE FİT KALIN

Evde kalma süresi uzadıkça mutfağa girip çıkmalarda artmaya başladı. Tüm aile fertlerinin evde olması ve yaşanan can sıkıntısı, yemek yemeği tetikleyen en önemli unsurlardan. Bu durumu avantaja çevirmek için sağlıklı yemek tariflerini denemeyi düşünebilirsiniz.Çoğumuz uzun zamandır evden dışarı adım atmıyoruz. Sosyal izolasyon sürecinde sürekli evde vakit geçirdiğimiz için, mutfağa her gidişinizde bir şeyler atıştırmış oluyorsanız....

Evde kalma süresi uzadıkça mutfağa girip çıkmalarda artmaya başladı. Tüm aile fertlerinin evde olması ve yaşanan can sıkıntısı, yemek yemeği tetikleyen en önemli unsurlardan. Bu durumu avantaja çevirmek için sağlıklı yemek tariflerini denemeyi düşünebilirsiniz.

Çoğumuz uzun zamandır evden dışarı adım atmıyoruz. Sosyal izolasyon sürecinde sürekli evde vakit geçirdiğimiz için, mutfağa her gidişinizde bir şeyler atıştırmış oluyorsanız. Bazen peynir ekmekte, bazen hazır kekte bazen de kuruyemişlerde karar kılıyorsanız.

DİYETİNİZİ RENKLENDİRİN

Peki gerçekten aç olduğunuz için mi, yoksa tek neden can sıkıntısı mı? Ne yediğimizin hiçbir önemi olmadan bilinçsizce beslenmek maalesef can sıkıntımızı geçirmez. Sadece kısa bir süre ağzınızı oyalanmanızı sağlar ki bu da kalıcı bir çözüm değildir. Normal açlık değil duygusal açlık burada yol izliyor. Karantina süreci bittiğinde evden çıkacak iki farklı grup olucak: yiyip yiyip kilo alanlar ve beslenmesini düzenleyip ideal kilosuna gelenler. Karar tabiî ki sizin. Mutfakta geçirdiğiniz zamanı sağlıklı yemekler yapmak için harcayabilirsiniz. Ya da diyet sürecinizi farklı tarifler ile renklendirmeyi deneyebilirsiniz. Yasak yok, sadece sağlıksız diye gördüğümüz besinlerin sağlıklı alternatifleri var. Peki neler yapabiliriz? Birkaç sağlıklı tarif bu hafta sizinle paylaşmak istedim.

FİT KREP

MALZEMELER

•2 Yemek kaşığı tam buğday unu            •   1 yumurta                              

•1/2 çay bardağı süt                                  •½ çay kaşığı tuz

•1 tane kabartma tozu                              • Su

YAPILIŞI

Un, kabartma tozu,süt ve su ile topak kalmayana kadar iyice çırpın. Yumurtaları ekleyin. Biraz daha çırpın. Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin. Teflon tavaya peçete ile yağ sürün. Işınmış tavaya 1 kepçe krep hamuru dökün. Her iki tarafını kızarana kadar orta ateşte pişirin.

FIRIN MÜCVER   

MALZEMELER

•1 Küçük boy patates                 •1 küçük boy havuç

•1/3 demet maydanoz               •1 adet yumurta

•2 adet yeşil kabak                     • 2 yemek kaşığı tam buğday unu 

•2 adet yeşil soğan                     •  2 yemek kaşığı zeytinyağı

•Tuz                                               •Baharatlar

YAPILIŞI

Yeşil soğan ve maydanozu incecik doğrayın. Diğer sebzelerin hepsini rendeleyin. Bütün malzemeleri karıştırın. Yağlı kağıt üzerine karışımı fırınlayın.

PAZILI POĞAÇA

MALZEMELER

•1 Büyük kabak                                •    1 su bardağından iki parmak az tam buğday unu

•1 bağ pazı                                        •  ½ çay bardağı zeytinyağı

•1 küçük havuç                                •  100 gram lor peyniri

•2 yumurta                                       •  yeteri kadar maydanoz

•1 su bardağı yulaf                          •    Düşündüğünüz baharatlardan kullanabilirsiniz.

•Süslemek için susam

YAPILIŞI

Kabak ve havuçları rendeleyin. Pazıları küçük küçük doğrayın. Ve tüm sebzeleri kavurun. Biraz soğuduktan sonra diğer malzemeleri ekleyin. Ve karıştırın. Şekil vererek fırın tepsilere dizin.

BESLENME UZMANI FUNDA SAĞKAL

Gündem Haberleri