ORMAN ŞEHİTLERİ İÇİN LOKMA HAYRINDA BULUNULDU

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda orman yangınlarında mücadele verirken şehit olan orman işçileri için lokma hayrında bulunuldu.

Türkiye’nin gözbebeği Muğla, 2021 yılının Temmuz-Ağustos aylarında büyük bir yangın felaketi yaşarken, aynı felaketi bu sene Haziran ayında da yaşadı.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Hisarönü Mahallesi Bördübet Koyu ile Yediadalar mevkiinde 21 Haziran 2022 tarihinde başlayan ve 4 gün sonra kontrol altına alınabilen orman yangınında yaklaşık 4 bin 500 hektar ormanlık alan yok oldu, yaban hayatı ve ekolojik yapı büyük zarar gördü.

27 Haziran 2021 tarihinde Marmaris’in İçmeler Mahallesinde çıkan orman yangınında hayatını kaybeden orman işçisi Görkem Hasdemir ve yine Marmaris’te çıkan orman yangınında itfaiyecilere yardım ederken hayatını kaybeden 25 yaşındaki Şahin Akdemir başta olmak üzere orman yangınında mücadele eden tüm şehitler adına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda lokma hayrı yapıldı.

MUĞLA’DA 36 ORMAN İŞÇİSİ HAYATINI KAYBETTİ

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, Türkiye’de bu zamana kadar orman yangınında hayatını kaybeden kişi sayısının 136, bu sayının Muğla’da ise 36 olduğu belirtildi.

Öte yandan Sınırsızlık Meydanı’nda sergisi açılarak yangın döneminde çekilen fotoğraflar sergilendi.

Gündem Haberleri