ÖZEL KORUMA BÖLGESİNDE YAPILMASI PLANLANAN FESTİVAL TEPKİ TOPLADI

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Gökçe Mahallesinde Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisinde olan bir alanda 13-16 Temmuz 2022 tarihleri arasında Çağdaş Fest isimli bir Müzik Festivali yapılacağının ilan edilmesi tepki topladı. Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Gökova Meclisi’nce yapılan açıklamada, “Festivalin yapımcısını, katılmayı planlayan sanatçıları ve sponsorları doğaya ve yasalara saygılı olmaya, festivalin yerini değiştirmeye davet ediyoruz” çağrısında bulunuldu.

Ula’da Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisinde olan bir alanda yapılması planlanan müzik festivali birçok kesim tarafından tepki topladı.

MUÇEP Gökova Meclisi’nce konuya ilişkin“Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi festival alanı değildir” başlıklı açıklama yayımlandı.

“HİÇBİR FAALİYETE İZİN VERİLEMEZ”

Festival ve kamp alanı olarak kullanılacağı duyurulan alanın Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi içerisinde, Nitelikli Koruma Alanı statüsünde ve uluslararası sözleşmelerle koruma altında olan bir doğa koruma alanı olduğunu kaydeden MUÇEP Gökova Meclisi açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Gökçe Mahallesi sınırları içerisinde 13-16 Temmuz 2022 tarihleri arasında Çağdaş Fest isimli bir Müzik Festivali yapılacağı ilan edilmiştir.

Belirtilen faaliyetler sırasında yoğun araç ve insan trafiği, ses, ışık ve atıkların neden olacağı kirlilik dikkate alındığında ekosistemin çok büyük zarar göreceği açıktır.

Gökova Özel Çevre Koruma Bölgesi Yönetim Planında, ‘bölgede yaban hayatına zarar verecek, rahatsızlık yaratacak ve ekolojik ilişkilerin bozulmasına neden olabilecek hiçbir faaliyete izin verilemez’ denilmektedir.

“UYGUN DEĞİLDİR VE SUÇTUR”

Festivali gerçekleştirmek için seçilen alan hassas ekosistemi tahrip edecektir; uygun değildir ve suçtur.

 

Muğla Çevre Platformu Gökova Meclisi olarak festivalin yapımcısını, katılmayı planlayan sanatçıları ve sponsorları doğaya ve yasalara saygılı olmaya, festivalin yerini değiştirmeye davet ediyoruz. Festivalin söz konusu alanda yapılmasında ısrar edilmesi durumunda engellenmesi için her türlü yasal ve meşru girişimde bulunacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Gündem Haberleri