SMA DEĞİL İKRA DENİZ KAZANSIN

SMA DEĞİL İKRA DENİZ KAZANSIN

SMA tip 1 ölümcül kas hastası olan 2,5 yaşındaki İkra Deniz Pamuk bebek için gerekli olan, dünyanın en pahalı ilacına ulaşabilmesi adına başlatılan “İkra Deniz yaşasın, Deniz’e hayat ol” yardım kampanyası devam ediyor.Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Sarıkemer Mahallesi’nde yaşayan Spinal müsküler atrofi (SMA)Tip-1 hastası 2,5 yaşındaki İkra Deniz Pamuk, yaşamak için yardım bekliyor. Emel-Mustafa Pamuk çiftinin minik İkra’sı hayata...

A+A-

SMA tip 1 ölümcül kas hastası olan 2,5 yaşındaki İkra Deniz Pamuk bebek için gerekli olan, dünyanın en pahalı ilacına ulaşabilmesi adına başlatılan “İkra Deniz yaşasın, Deniz’e hayat ol” yardım kampanyası devam ediyor.

Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Sarıkemer Mahallesi’nde yaşayan Spinal müsküler atrofi (SMA)Tip-1 hastası 2,5 yaşındaki İkra Deniz Pamuk, yaşamak için yardım bekliyor. Emel-Mustafa Pamuk çiftinin minik İkra’sı hayata tutunması için kısa sürede tedavi olması gerekiyor.

Bir süre öce başlatılan yardım kampanyasına destek veren Başkan Aras, instagram sayfasından canlı yayın gerçekleştirdi. Aralarında tanınmış sinema ve tiyatro oyuncularının bulunduğu, müzisyen, siyasetçi, doktor ve yazarlardan oluşan destek grubu, İkra Bebek ve ailesi ile Başkan Ahmet Aras'ın açtığı canlı yayında buluştu. Başkan Aras, “İkra Deniz yaşasın, Deniz’e hayat ol” yardım kampanyası için destek istedi.

SMA DEĞİL İKRA DENİZ KAZANSIN

“İYİLİK BİR İNSANLIK SANATIDIR”

Yaklaşık 100 bin kişiye ulaşılan ve Bodrum’un tek yürek olduğu akşamda, İkra Deniz’in yaşaması için başlatılan dayanışmayı büyütmek için buradayız diyen Başkan Aras, “Duyarlılığının ne kadar yüksek olduğunu biliyoruz. Bu akşam bir iyilik hareketi başlatıyoruz ve iyilik bulaşıcıdır diyoruz. Ayrıca iyilik yapan endorfin salgılar, mutluluk yayar etrafına. Yapacağımız iyilik bizleri mutlu edecek. Bu iyilik hareketi İkraDeniz’i de yaşatmış olacak. Bu akşamki sloganımız ‘İyilik bir insanlık sanatıdır’. Sizlerin desteğine inanıyorum. Ailemize, anneye, babaya destek olacağız. Gerekli olan bu para toplanacak. Bundan hiç şüphem yok. Birçok insan için aslında küçük olan meblağlar İkra Deniz için çok önemli bir meblağ haline gelebilir. Küçük büyük demeden gerekli desteği sağlarsak bu başarıya ulaşacağımıza yürekten kalpten inanıyorum” dedi.

SMA DEĞİL İKRA DENİZ KAZANSIN

“ÖLÜYORUM, ÖLÜYORUZ”

İkra’ya 75 günlükken SMA tip 1 tanısı konuldu. Aile daha önce 2 evladını kaybetti.

Anne Emel Pamuk İkra’nın hastalığı ile ilgili ve süreç hakkında bilgi verdi. Anne Pamuk, “İkram 75 günlükken SMA tip 1 ölümcül kas hastası tanısı konuldu. Yurtdışında bulunan ve dünyanın en pahalı ilacı için buradayız. Kampanyamız 15 aydır sürüyor. Verdiğimiz bu çabada herkesin desteğini istiyoruz. Küçücük dokunuşlarla çığ gibi büyüyeceğiz. Kampanyamız şu anda %49’da, verdiğiniz destek ile İkra Deniz’in hayata tutunacak. Şu an midesinden açılan bir pet ile besleniyor. Kas kayıpları devam ediyor. Konuşamıyor, yatalak durumda. Bir ilacı var şu an Dubai’de. İlaç verilebilmesi için 13,5 kiloyu geçmemesi lazım. İkra Deniz'in acelesi var çünkü şu an 12 kilo. Son 1,5 kilomuz. 13,5 kiloya ulaşmaması gerekiyor. Ulaşmadan ilacına kavuşmasını istiyoruz. Yarı aç, yarı tok yatırdığım geceler oluyor. Çünkü efor harcamadan, çok çabuk kilo alabilir, o yüzden öğün aralarını açıyorum. Kaymakamlık izni ile başlattığımız destek kampanyamıza her şekilde destek verebilirsiniz. Bir SMS ile bir paylaşımla, IBAN numarası ile gücünüz neye yetirse 10 TL, 20 TL, 1000 TL,  çünkü toplamamız gereken 2 milyon 200 bin dolar şu an yarıya geldik sayılır. Gönlü güzel başkanımızın da desteği ile bu parayı toplayacağız. Allah binlerce kez razı olsun. İkra Deniz’in bir an önce ilacına kavuşmasını istiyoruz. Yaşadıkları, çektikleri bitsin istiyoruz. Ellerimin arasında kayıp gidecek diye korkuyorum, ölüyorum, ölüyoruz.” dedi.

Canlı yayında İkra Deniz bebeğin annesi Emel Pamuk Daha sonra destek veren içinde sinema, tiyatro oyuncularının olduğu sanatçılar ile siyasetçi, doktor ve yazarlardan oluşan grupla canlı bağlantı kuran Başkan Aras, burada Ayşen Şahin, Büşra Sanay, Cahit Berkay, Erk Acarer, Ezgi Aktan, Gani Müjde, Uzm. Dr. Gökhan Gürel, Levent Üzümcü, Murat Ağırel, Nebil Özgentürk, Pelin Batu, Ali Haydar Fırat ve Tuba Torun’dan Deniz bebek için destek istedi.

İKRA BEBEK İÇİN KONSER

Canlı yayına katılan sanatçı Cahit Berkay, Deniz bebek için Söke ve Bodrum’da konserler vereceğini ifade etti. Konser gelirini İkra Deniz yaşasın diye bağışlayacaklarını belirtti.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, canlı yayında sanat ve kültür dünyasından birçok kişiyi anne Emel Pamuk’la buluşturarak her zaman destek vereceklerini ifade etti.

Tedaviye ulaşabilmesi için minik İkra Deniz Pamuk'a destek olmak isteyenlerin, anne Emel Pamuk adına açılan, İş Bankası İBAN No: TR24 0006 4000 0013 0221 3813 18 nolu hesaba bağışta bulanabilecekleri bildirildi.

NEVAL ARSLAN

Bu haber toplam 802 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.