SMA hastası Ayaz bebek destek bekliyor

SMA hastası Ayaz bebek destek bekliyor

2 yıl önce Muğla’nın Marmaris ilçesine yerleşip, bir otelin muhasebe bölümünde çalışmaya başlayan Mehtap-Sinan Ünen çiftinin Ayaz adını verdikleri erkek bebekleri dünyaya geldi. Sağlıklı doğan bebek 6 aylıkken bacaklarını hareket ettirememeye başladı. Daha sonra hareketleri kısıtlanan bebeğe SMA Tip2 teşhisi koyuldu. Ailesi, şu an 17 aylık olan Ayaz için yurt dışında uygulanan ve bedeli 2 milyon 100 bin dolar olan tedavi için bağış kampanyası...

A+A-

2 yıl önce Muğla’nın Marmaris ilçesine yerleşip, bir otelin muhasebe bölümünde çalışmaya başlayan Mehtap-Sinan Ünen çiftinin Ayaz adını verdikleri erkek bebekleri dünyaya geldi. Sağlıklı doğan bebek 6 aylıkken bacaklarını hareket ettirememeye başladı. Daha sonra hareketleri kısıtlanan bebeğe SMA Tip2 teşhisi koyuldu. Ailesi, şu an 17 aylık olan Ayaz için yurt dışında uygulanan ve bedeli 2 milyon 100 bin dolar olan tedavi için bağış kampanyası başlattı.

 “OĞLUMUN YATAĞA MAHKÛM OLMASINI İSTEMİYORUM”

Anne Mehtap Ünen, “Oğlumun iyileşip, yürüyebilmesi için bu tedaviye ihtiyacı var. Tek hayalim, oğlumun elinden tutup yürüyebilmek" diyerek, kampanyaya destek çağrısı yaptı.

Ayaz’ın 6 ay içinde tedavi olması gerekitğini söyleyen anne Mehtap Ünen, “Oğlum Ayaz 6 ayına kadar sağlıklı bir bebekti. 6 ay sonunda hareketlerinde azalmalar meydana geldi. Biz bu durumdan şüphelendik ve doktora gittiğimizde SMA hastası olabileceğini söyledi. 8 buçuk aylıkken SMA Tip2 tanısı koyuldu. Oğlum Ayaz oturamıyor, emekleyemiyor.  Bunun tedavisi için bir kampanya başlattık. Ülkemizde uygulanan bir tedavi için 4 doz aldık hastalığı yavaşlatması için ama ülkemizde olmayan yurt dışında uygulanan bir tedavi yöntemi var. Bu tedavi için herhangi bir destek almadık maalesef. Oğlumun 2 yaşından önce bu tedaviyi alması gerekiyor. Yurt dışında uygulanan tedavi olursa yüzde 95 iyileşme sağlıyor. Ayaz’ın yürüyebilmesi için, bizim gibi sağlıklı bir birey olması için 6 ay içinde bu tedaviyi olması gerekiyor. Ben oğlumun yatağa mahkûm olmasını istemiyorum. Bizler gibi yürümesini istiyorum. 6 ay sonra Ayaz için çok geç olacak” dedi.

82 BİN EURO TOPLANDI

Şuana kadar 82 bin Euro toplandığını söyleyen anne Mehtap Üner, hedefin 2 milyon 100 bin Euro olduğunu duyurarak bu yardımın sadece yüzde 4’ünün toplandığını söyledi. 

Ayaz’ın sağlığına kavuşabilmesi için sayılı günler kaldığını anlatan Mehtap Ünen, “Biliyoruz ki, tedavinin Türkiye’de de yapılması ya da masrafının karşılanması için uğraş veriliyor. Ancak bizim bekleyecek zamanımız kalmadı. Yüksek teknoloji gerektirdiği ve dünyanın en pahalısı olduğu belirtilen tedavi Avrupa ve ABD’de yapılıyor. Tedavinin ardından hastalar tamamen sağlığına kavuşabiliyor. Bedeli yaklaşık 2 milyon 100 bin dolar. Elbette bu parayı ödememiz mümkün değildi ve kampanya başlattık. Ama bugüne kadar 82 bin Euro toplandı.  Ayağa kalkamayan Ayaz’ımızın hastalığa yakalanmadan önceki ilk 6 ayında olduğu gibi sağlıklı olmasını istiyoruz. Bunun için destek bekliyoruz. Gerekirse, kampanyayı bir dernek, kurum ya da kuruluş üstlensin fark etmez, yeter ki canımız Ayaz’ımız sağlığına kavuşsun. Az çok demeden bizlere yardım ederek oğlumuzun sağlığına katkı bulunacak herkese minnettar ve duacı olacağımı bilinmesini isterim" dedi.

Baba Sinan Ünen de zorlu mücadelelerinde kendilerini yalnız bırakmayıp, destek olmak isteyenlerin, hem Ayaz'ın sağlık durumu hem de kampanya ile ilgili bilgilere “@ayazbebek2019" adlı Instagram sayfasından ulaşabileceklerini söyledi.

SMA HASTALIĞI NEDİR?

Spinal müsküler atrofi, yani kısaca SMA hastalığı bireyin merkezi sinir sistemini, periferik sinir sistemini ve iskelet kas sisteminin kontrollü kas hareketlerini etkileyen genetik, yani kalıtsal bir motor nöron hastalığıdır.

Hesap Numarası: TR71 0009 9009 3825 0200 1000 03

İletişim Anne Mehtap Ünen: 0553 203 59 77

Bu haber toplam 791 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.