Sol Parti Muğla İl Örgütü: “Yaşanılan sorunlar makyaj uygulamalarla çözülmez”

Sol Parti Muğla İl Örgütü: “Yaşanılan sorunlar makyaj uygulamalarla çözülmez”

Sinem KarakayaÜlke genelinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle açıklama yapan Sol Parti Muğla İl Örgütü, pandemi sürecinde ülkenin iyi yönetilmediğine dikkat çekerek, “iktidar halkın yaşadığı sorunları çözmekten uzaktır” dedi.“Ekonomi politikalarında başarısızlık, bir yandan pandemi sürecinin yönetilememesi halkımızı sorunlar yumağıyla, hayatta kalma mücadelesiyle baş başa bırakmıştır” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:“Ülkemiz...

A+A-

Sinem Karakaya

Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz nedeniyle açıklama yapan Sol Parti Muğla İl Örgütü, pandemi sürecinde ülkenin iyi yönetilmediğine dikkat çekerek, “iktidar halkın yaşadığı sorunları çözmekten uzaktır” dedi.

“Ekonomi politikalarında başarısızlık, bir yandan pandemi sürecinin yönetilememesi halkımızı sorunlar yumağıyla, hayatta kalma mücadelesiyle baş başa bırakmıştır” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ülkemiz derin bir ekonomik krizin içerisindedir. Bir yandan ekonomi politikalarında başarısızlık, bir yandan pandemi sürecinin yönetilememesi halkımızı sorunlar yumağıyla, hayatta kalma mücadelesiyle baş başa bırakmıştır. Ekonomi politikası; ülke kaynaklarını beş müteahhite ve yandaşlara aktarma olan,  demokrasi ve yargı bağımsızlığı olmadığı için, bütün kredibilitesini yitiren iktidar, ayakta kalabilmek için sendikalara, meslek örgütlerine, sivil toplum kuruluşlarına, sokakta, sosyal medyada konuşan herkese saldırarak, çözüm bulmaya çalışmaktadır. İktidar halkın yaşadığı sorunları çözmekten uzaktır.  18 yıldır iktidarda olan siyasi parti, üstelik rejim değişikliği yapılmasına rağmen hala reformdan bahsedebilmektedir. Yaşanılan sorunların aslı astarı olmayan, makyaj uygulamalarla çözülmeyeceği aşikardır. Ekonomi bakanını, Merkez bankasını değiştirmek, ekonominin sorunlarını çözemez. Bu siyasal İslamcı, faşist iktidardan  topyekün kurtulmak, demokratik, laik bir hukuk düzenini halkla birlikte yeniden kurmak, halkımızı, ezilenleri, emekçileri, gençleri, kadınları kurucu iradede birleştirmek sorunların çözümüdür.”

“MASKE DAĞITMAYI BECEREMEYEN İKTİDAR, ÖNLEM ALIYORMUŞ GİBİ YAPIYOR”

“Maske dağıtmayı beceremeyen iktidar, pandemi mücadelesinde, önlem alıyormuş gibi yapıyor” diyen İl Başkanı Özcan, “ Pandemi tüm dünyayı ve ülkemizi sarsıyor.  Virüs herkese eşit bulaşıyor, diye buradan bir eşitlik çıkarmak mümkün değil. Virüs herkese eşit bulaşmıyor. Yöneticiler, elitler, yandaşlar neredeyse hergün test yaparken, yoksula test yok. Hastane önlerinde kilometrelerce test kuyruğu var.  Aşı üreten bir ülkeden, aşı bulamayan bir ülkeye dönüştük. Maske dağıtmayı beceremeyen iktidar, pandemi mücadelesinde, önlem alıyormuş gibi yapıyor. Önceliği insan değil, inşaat olan bu iktidarı toptan değiştirelim.  Pandemi ile gerçekten mücadele edebilmek için; halkın evde kalması için zorunlu işler dışındaki tüm işler acilen durdurulmalı. Emekçilere ücretli izin verilmelidir. Koruyucu sağlık hizmetlerine önem vererek her türlü kaynak aktarılmalıdır. Corona dışı hastalığı olanlar gidecek hastane bulamayıp, özel hastanelere para döküyor, parası yoksa ölüyor” dedi.

“LAİK BİR ÜLKE KURMAK İÇİN SOL PARTİDE BİRLEŞELİM”

“Sol Parti’de birleşelim” mesajı veren İl Başkanı Özcan, “Kamu kaynaklarıyla beslenen tarikatlar, kapatılmalıdır.  Siyasal islamın egemenliğine son verilmeli, başta eğitim olmak üzere devlet laiklik temelinde yeniden kurulmalıdır. Halkın din duygularını sömüren Ortaçağ karanlığını yenmek, laik bir ülke kurmak için SOL Partide birleşelim. Umut başka yerde, başka güçlerde değil. Tek umut, halkın örgütlü gücündedir. Örgütlü gücümüzle bu karanlığı, bu kötülüğün iktidarını, bu harami saltanatını yıkalım. Eşitliğin, özgürlüğün, kardeşliğin ülkesini kuralım. SOL’da birleşelim, örgütlenelim, örgütlü gücümüzle değiştirelim” dedi.

Bu haber toplam 255 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.