Yüksek riskli iller arasında yer alan Muğla'da vatandaşlar pazara adeta akın etti.
Coronavirüs’ün yayılmasını önlemek için ülke genelinde sıkı tedbirler alınmasına rağmen, yüksek riskli iller arasında yer alan Muğla’nın Menteşe Perşembe Pazarı’na vatandaşlar akın etti.
Yoğun kalabalıkta alışveriş yapan vatandaşların, sosyal mesafe kurallarını hiçe saydığı dikkat çekti.
Perşembe Pazarı’nda tezgahtar esnaf, satış yapmak zorunda olduğunu ve sosyal mesafe yüzünden pazara korkarak geldiğini dile getirdi.
Esnaf, “Biz esnafız evimize ekmek götürmek için satış yapmak zorundayız, vatandaşlarda tüketim yapmak zorunda ama bu kadar riskli haldeyken bu kalabalık bizleri korkutuyor. Alınan önlemler yeterli değil. Vatandaşa ürünleri ellemeyin dedikçe herkes kendi seçip almak istiyor. Bu konuya ilgili bir şeyler yapılmasını istiyoruz. Para kazanmaya ve vatandaşa ürün vermeye korkuyoruz” dedi.
Başka bir esnaf ise zabıta ekiplerinin Perşembe Pazarı'nda görünmediğini, sadece bekçi ve polis ekiplerinin olduğunu belirtti.




