Şube Başkanı Eroğlu:  “Emekliler sendikal mücadeleyi sürdürmekte kararlı”

Şube Başkanı Eroğlu: “Emekliler sendikal mücadeleyi sürdürmekte kararlı”

Tüm Emekliler Sendikası Muğla Şubesi Yönetim Kurulu, Muğla Gazetesi, Muğla Haber Gazetesi, Muğla Postası ve Muğla TV’yi bünyesinde bulunduran Muğla Matbaacılık Gazetecilik Şirketi’ni ziyarette bulundu. Bilgi ve görüş alışverişi yapılan toplantıda Şube Başkanı Adil Adil Eroğlu, sendikalarının kapatılması girişimlerine tepki göstererek, “Emekliler sendikal mücadeleyi sürdürmekte kararlı” dedi.Sinem KarakayaMuğla Gazetesi, Muğla Haber...

A+A-

Tüm Emekliler Sendikası Muğla Şubesi Yönetim Kurulu, Muğla Gazetesi, Muğla Haber Gazetesi, Muğla Postası ve Muğla TV’yi bünyesinde bulunduran Muğla Matbaacılık Gazetecilik Şirketi’ni ziyarette bulundu. Bilgi ve görüş alışverişi yapılan toplantıda Şube Başkanı Adil Adil Eroğlu, sendikalarının kapatılması girişimlerine tepki göstererek, “Emekliler sendikal mücadeleyi sürdürmekte kararlı” dedi.

Sinem Karakaya

Muğla Gazetesi, Muğla Haber Gazetesi, Muğla Postası ve Muğla TV’yi bünyesinde bulunduran Muğla Matbaacılık Gazetecilik Şirketi’ni Tüm Emekliler Sendikası Muğla Şubesi Yönetim Kurulu ziyarette bulundu. Sendika hakkında bilgi veren Şube Başkanı Adil Eroğlu, 10 ilçede örgütlendiklerini ve il genelinde 600 üyelerinin bulunduğunu söyledi.

Yerel basın ve Muğla’nın konuşulduğu ziyarette bilgi ve görüş alışverişinde bulunan Tüm Emekliler Sendikası Muğla Şube Başkanı Adil Eroğlu, hükümet tarafından hazırlanan ve mecliste görüşülmekte olan 2021 yılı bütçesine de değerlendirdi.

“EMEKLİLER GERİ ADIM ATMAYACAK”

Sendikalarının kapatılması girişimlerine tepki gösteren Şube Başkanı Eroğlu, “ Bütçe tasarısı adeta kaçırılırcasına hazırlanmakta ve görüşülmektedir. Bizlerin görüşlerine başvurulmamakta, temsil ettiğimiz kesimler yok sayılmaktadır. Bunan yanı sıra emekliler için uluslararası sözleşmelerle güvence altına alınan sendika kurma hakkımız mahkemeler vasıtasıyla elimizden alınmaya çalışılmakta, devletin uluslararası sözleşmelere uygun iç hukukta düzenlemeler yapmak yerine emeklilerin 25 yıllık sendikal geçmişini yok saymaya çalışılmakta, sendikalar kapatılmakla tehdit edilmektedir. 1995 yılında başlayan emeklilerin sendikal hak mücadelesi bütün baskı ve yok saymalara karşın bugünlere gelmiştir. Emeklilerce 25 yıldır yürütülen sendikal hak mücadelesi aynı zamanda daha eşitlikçi ve daha demokratik bir toplum ve barış içinde kardeşçe, insanca bir yaşam mücadelesidir. Hukuksal çerçevesi Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerle belirlenen ve korunan sendik kurma hakkımız ne yazık ki siyasi iktidar ve valiliklerce iç hukukta ki kısıtlamalar ve kimi eksik yorumlar gerekçe göstererek yok sayılmaya çalışılmaktadır. Emekliler ve emekli sendikaları, bunca yıldır yürüttükleri sendikal mücadeleden geri adım atmamakta kararlıdırlar. Tıpkı diğer çalışan kesimlerin örgütlenme mücadelesinde karşılaşıldığı gibi her türlü baskı, engel ve sıkıntıya karşı mücadeleyi sürdürmeye kararlıdırlar. Bu nokta da siyasi iktidarın yapması gereken emeklilerin 25 yıllık mücadeleleri sonucunda elde ettikleri sendikal örgütlenmeleri tanıması ve anayasal güvenceye kavuşturmasıdır” dedi.

“BU BÜTÇE SAVAŞIN VE SİLAHLANMANIN BÜTÇESİDİR”

Pandemi kurulları çerçevesinde gerçekleşen ziyaret sırasında konuşan Tüm Emekliler Sendikası Muğla Şubesi Başkanı Adil Eroğlu, hükümet tarafından hazırlanan ve mecliste görüşülmekte olan 2021 yılı bütçesine değinirken; “ 2021 Bütçe Tasarısı daha önceki bütçelerde olduğu gibi savaşın ve silahlanmanın bütçesidir” dedi.

Bütçenin 300 milyar TL açık vereceğini ileri süren Eroğlu, “2021 bütçe yasa tasarısı TBMM plan bütçe komisyonunda görüşülmeye başlamıştır. Bütçe metni bütün bir ülkenin kaynaklarını gelirlerini ve bunların kimlere nasıl dağılacağını belirleyen en önemli metinlerden biridir. Ülkenin bütününü, bütün kurumlarını, meslek odalarını, sendikalarını demokratik kitle örgütlerini, işçileri, köylüleri, emeklileri, esnafı, işvereni, emekçilerini, kadınları, gençleri kısacası bütün yaşayanları doğrudan etkilemektedir. Ancak bu kapsama rağmen bütçe tasarısı adeta kaçırılırcasına hazırlanmakta ve görüşülmektedir. Bizlerin görüşlerine başvurulmamakta temsil ettiğimiz kesimler yok sayılmaktadır. Bunun yanı sıra emekliler için uluslararası sözleşmeler ile güvence altına alınan sendika kurma hakkımız mahkemeler vasıtasıyla elimizden alınmaya çalışılmakta devletin uluslararası sözleşmelere uygun iç hukukta düzenlemeler yapmak yerine emeklilerin 25 yıllık sendika geçmişini yok saymaya çalışmakta, sendikaları kapatmakla tehdit etmektedir. Bu çerçeve de sendikamız Tüm Emekli-Sen 2021 bütçe tasarısını ve emekli sendikalarına yönelik baskı ve kapatma girişimlerini değerlendirmesini basın aracılığıyla kamuoyu ile paylaşmayı ve TBMM’de bulunan ya da bulunmayan siyasi partilere görüş ve değerlendirmelerine bir görev olarak kabul etmektedir” dedi.

“EMEKLİYE ZAM YAPILMAMALI”

Emeklilerin talepleri olduğunu dile getiren Eroğlu, bütçe görüşmeleri öncesi emekliler taleplerini şu şekilde sıraladı: “Emeklilerin sendikalarına karşı açılmış kapatma davaları geri çekilmeli valilikler bu davalara taraf olmamalıdır, Uluslararası sözleşmeler ve 25 yıldır emeklilerin zorluklarla baş ederek sürdürdüğü kazanımlar ve sendikal örgütlenmesi tanınmalı anayasal güvence altına alınmalıdır, En düşük emekli aylığı brüt asgari ücret tutarına yükseltilmedir, Yılda 4 sefer aylık tutarında ikramiye verilmelidir, Sağlık hizmetleri tamamen kamusal olmalı kamu eliyle yürütülmelidir.  Özelleştirmeden vazgeçilmelidir, Emeklilerden sağlık ve tedavi katkı payları alınmamalıdır, Ekmek, et, su, elektrik, doğal gaz gibi temel ihtiyaç ürünlerine zam yapılmamalıdır, Salgın koşullarında yaşlılara kronik rahatsızlığı olanlara yerel ya da merkezi yönetim tarafından destek verilmeli, ihtiyaçları karşılıksız olarak karşılanmalıdır.”

Bu haber toplam 207 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.