Süt Birliği’ne ücretsiz küpeleme hizmetine devam edilecek

Süt Birliği’ne ücretsiz küpeleme hizmetine devam edilecek

Milas Süt Birliği’nin Milas’ta yeni doğan buzağıların küpeleme çalışmaları kapsamında, Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde, Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği dâhilinde 2021 yılı için yetki devri protokolü gerçekleştirildi.Protokol törenine; Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Enver Aydın, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü...

A+A-

Milas Süt Birliği’nin Milas’ta yeni doğan buzağıların küpeleme çalışmaları kapsamında, Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde, Sığır Cinsi Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliği dâhilinde 2021 yılı için yetki devri protokolü gerçekleştirildi.

Protokol törenine; Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Enver Aydın, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mustafa Akıskalı, Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Parlu, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği  Başkanı Ali İhsan Gezgin, Milas Süt Birliği Başkan Yardımcısı Nurettin Pinar ve Milas Süt Birliği Genel Müdürü Soner Güney katıldı.

Hayvancılıkla ilgili genel değerlendirmelerle başlayan toplantı, imza töreniyle devam etti.

Buzağı küpelemesi ile kayıpsız devlet desteği sağlanmasını içeren protokol, Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’ın ve Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin’nin imzalarıyla yeni yılda da geçerliliğe kavuştu.

Üyelerine sağladığı imkânlarla ve sektöre kattığı değerle örnek olan Milas Süt Birliği’nin, yaklaşık bir yıl önce buzağı küpeleme hizmetine talip olduğunu ifade eden Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Milas Süt Birliği’nin buzağı küpeleme hizmetini layıkıyla yerine getirdiğini belirterek, “Tarım ve hayvancılıktaki sorunları bir bir el birliği ile aşmaya devam edeceğiz. Bu anlamda tüm paydaşlarımızla yakın çalışma halindeyiz. Küpeleme hizmeti gerçekten çok önemli. Üreticilerimizin devlet desteğinden kayıpsız şekilde yararlanabilmesi için büyük bir sorumluluk alarak bu alanda çok güzel çalışmaları hayata geçiren Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Vekili ve Milas Süt Birliği Başkanı Sayın Ali İhsan Gezgin’neve yönetimine teşekkür ediyorum” diye konuştu. 2021 yılının küpeleme hizmeti yetki devri protokolünün hayırlı olmasını dileyen Başkan Gezgin, “Üreticilerimizin gündemindeki bir sorunu sorumluluk alarak çözüme kavuşturduk. Yaklaşık bir yıl önce başladığımız ücretsiz küpeleme hizmetini yeni yılda da verecek olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Çiftçi ve üretici dostu Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye, küpeleme ve kayıt devri talebimizi geri çevirmeyen Muğla Tarım ve Orman Müdürü Sayın Barış Saylak’a ve katkı sunan kurum personeline süt üreticilerimiz adına teşekkür ediyorum. Muğla genelinde en fazla büyük baş hayvan varlığının bulunduğu Milas’ımızda, Milas Süt Birliği olarak yeni yılda da gerekli planlamayı yaptık ve bu alanda eğitimli, yetkili personelimizle kırsaldaki dağınık yerleşime rağmen üreticilerimize hizmet götürmeye devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 194 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.