Tabip Odası Başkanı Şahin: “Hükümet, hayatı durdurmayı göze alamıyor”

Tabip Odası Başkanı Şahin: “Hükümet, hayatı durdurmayı göze alamıyor”

Sinem KarakayaTüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüsle mücadele kapsamında ülke genelinde vaka sayılarının yeniden artış göstermesinin ardından alınan yeni tedbirleri değerlendiren Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin, Muğla Postası’na süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.Alınan tedbirlerin yeterli olmadığını söyleyen Şahin, hayatın 3 hafta durdurulmasını gerektiğine dikkat çekerek, “Günlük 450 pozitif vaka çıkıyor. Hayat 3...

A+A-

Sinem Karakaya

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüsle mücadele kapsamında ülke genelinde vaka sayılarının yeniden artış göstermesinin ardından alınan yeni tedbirleri değerlendiren Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin, Muğla Postası’na süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

Alınan tedbirlerin yeterli olmadığını söyleyen Şahin, hayatın 3 hafta durdurulmasını gerektiğine dikkat çekerek, “Günlük 450 pozitif vaka çıkıyor. Hayat 3 hafta durdurularak, hareketliliğin sınırlandırılması lazım” dedi.

Öte yandan Başkan Şahin, hükümet tarafından vaka sayılarının doğru açıklanmadığını ve hiçbir resmi kurumdan veri alamadıklarını söyleyerek, “3 hafta hayatı durdurmayı hükümet göze alamıyor. Ekonomik açıdan göze alamadıkları için doğru veriler paylaşılmıyor. ‘Biz başarılıyız’ imajı yaratmaya çalışıyorlar” dedi.

 “BİRİNCİ DALGA SÜREKLİ YÜKSELİŞTE”

Menteşe’de coronavirüs vakalarına ayrılmış 9 servisin olduğunu belirten Başkan Şahin, “11 Mart ile 1 Haziran arasında uygulanan sokağa çıkma yasağı vakaların azalmasında etkili olmuştu. 1 Haziran’a kadar bir kontrol durumu vardı fakat 1 Haziran’dan sonra ekonomik kaygılarla ve turizm sektörünün baskısıyla ulaşımda serbestlik oldu. Durum böyle olunca iller arası geçişler arttı. Ege Bölgesi’ne ve özellikle Muğla’ya akınlar oldu. 1 Haziran’dan sonra vaka sayıları dolayısıyla arttı. Hiç tahmin edemeyeceğimiz şekilde sayılar katlandı. Geldiğimiz noktada kış mevsiminin yaklaşmasıyla vatandaşların daha çok toplu alanlarda olması olayı biraz daha tırmandırdı.  Birinci dalganın sonuna daha gelmedik ki ikinci dalgayı yaşayalım. Birinci dalga sürekli yükselişte.  Birinci dalga daha sonlanmadı.  Muğla’nın Menteşe ilçesinde coronavirüs hastalarına ayrılmış 9 servis var.  Biz, Muğla olarak bu döneme 1 servisle başladık. İki hafta öncesine kadar 7 servis vardı, bugün itibariyle 9 servis var. Muğla merkezde 130’un üzerinde hastanede yatan hastalarımız var. İlçeleri söylemiyorum bile” şeklinde konuştu.

“GÜNDE ORTALAMA EN AZ 450 POZİTİF VAKA ÇIKIYOR”

Verilerin doğru paylaşılmadığını ve vaka sayılarını hastanelerdeki meslektaşlarından öğrendiklerini vurgulayarak günde ortalama en az 450 pozitif vakanın çıktığını ifade eden Cafer Şahin, “Veriler bizimle resmi kurumlar tarafından paylaşılmıyor. Valilik ya da İl Sağlık Müdürlüğü verileri bizimle paylaşmıyor. Biz, verileri kendi meslektaşlarımızdan, hastane çalışanlarından öğreniyoruz. Muğla genelinde yapılan testlerden 420 pozitif vaka çıktı. Bu oran her gün giderek artıyor. Günlük ortalama 450 civarında hasta ekleniyor sayılara. Pozitif vakaların hepsi hastaneye yatırılmıyor, ağır olanlar hastanede tedavi görüyor diğerleri evlerinde tedavi görüyor. Ancak bunların kontörlerinin ne sıklıkla yapıldığı belli değil. Hastaların ilaçlarının kullanıp kullanmadığı bile belli değil. Bizi endişelendiren de bu. Yoğun bakımlar dolu, boş yer yok. Hem Muğla için hem de ülke genelinde açıklanana vaka sayıları gerçeklikle uzaktan yakından ilişkisi yoktur. Bunun en az 20 katı kadar vaka vardır. Çünkü gerçek sayıları açıklarlarsa tedbirler almak zorunda kalacaklar. 3 hafta hayatı durdurmayı hükümet göze alamıyor. Hayat durduğu zaman vatandaşların maaşını ödemek zorunda. İş verenin gelir kaybını karşılamak zorunda. Bunu hükümet göze alamadığı için vakaların gerçek sayılarını açıklamıyorlar. Kendilerini güçlü göstererek her tedbiri alıyormuş gibi göstermek amacıyla da açıklamıyor. ‘Biz başarılıyız’ imajı yaratmaya çalışıyorlar” dedi.

“TEDBİRLER TAMAMEN YETERSİZ”

Tedbirlerin yetersiz olduğunu söyleyen Şahin, “Vatandaşların bir arada durmalarını ve hareketliliklerini azaltmak gerekiyor. Vatandaşların hareketliliğini engelleyemezseniz virüsün yayılmasını engelleyemezsiniz. Şuandaki tedbirler tamamen yetersiz. Saat 10.00 ile 20.00 arasında insanlar serbest olacaklar, akşam evlere kapatıp virüsün dolaşmasını engelleyecekseniz. Böyle bir uygulama dünyanın hiçbir yerinde yok” diye konuştu.

“HAYATI EN AZ 3 HAFTA DURDURMALI”

Hareketliliğin azaltılması için 3 hafta sıkı bir yasağın uygulanması gerektiğine dikkat çeken Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin, “ Her getirilen bir uygulama, her alınan bir tedbir karmaşa yaratıyor.  Hayatı en az 3 hafta durdurup, insanların hareketliliğini sınırlamak lazım. Toplu mekânlara girmelerini engellemek lazım. Bu yapılmazsa hiçbir şekilde başarılı olunma şansı yok.  Umarım bundan sonrası için gerekli tedbirler alınır ve daha iyi bir durum içinde oluruz” dedi.

Bu haber toplam 242 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.