Tarım için bankacılığı bıraktı

Tarım için bankacılığı bıraktı

Sinan BoyacıMuğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki Seviye Taşdemir, bankacılık mesleğini bırakarak tarıma yöneldi. Ailesinden gelen zeytincilikle uğraşan Taşdemir aslen Milaslı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm ve Otelcilik mezunu. 2019 yılından bu yana işlerine hakim olduğunu söyleyen Taşdemir, özgür ve doğayla daha iç içe bir iş yapmak istediğini dile getirerek, “Efekızı işletmesi olarak dünyaya açılmak istiyorum”...

A+A-

Sinan Boyacı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan 30 yaşındaki Seviye Taşdemir, bankacılık mesleğini bırakarak tarıma yöneldi. Ailesinden gelen zeytincilikle uğraşan Taşdemir aslen Milaslı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm ve Otelcilik mezunu. 2019 yılından bu yana işlerine hakim olduğunu söyleyen Taşdemir, özgür ve doğayla daha iç içe bir iş yapmak istediğini dile getirerek, “Efekızı işletmesi olarak dünyaya açılmak istiyorum” dedi.

2019 yılının Mart ayından bu yana işlere hâkim olduğunu söyleyen kadın girişimci Seviye Taşdemir, mesleğini çok sevdiğini söyleyerek, “Üretim süreci, fabrika süreci, pazarlama süreci gibi bütün işlerin başındayım. 2019 Mart ayından beri tamamen zeytincilik üzerine çalışıyorum. Şu anda Efekızı olarak patentimizi aldık. Sadece bir logo çalışması sürecimiz var. Mesleğimi severek yapıyorum çünkü daha önce hep mesai saatleri içinde çalıştığım için daha özgür hem de doğayla daha iç içe bir iş yapmak gibi bir düşüncem vardı. Zeytin hasadı süreci yoğun sürüyor ama kalan sürede aileme daha fazla zaman ayırabiliyorum yani süreç çok güzel mesleğimi seviyorum” dedi.

“TAKIM ELBİSE GİYİP EGO SAVAŞI YAPMAK İŞ DEĞİL”

Meslek değiştirmekten pişman olmadığını söyleyen Taşdemir, “Üniversite mezunu olduktan sonra diplomanı duvara as diyen oluyor.  Bankacıydın ne gerek vardı, sıcak görmüyordun soğuk görmüyordun her ay paran eksiksiz yatıyor, zorluk görmüyorsun diyorlardı. Ama benim için gerçekten takım elbise giyip ego savaşı yapmak iş değil artık. Ben doğayla iç içe olayım, tırnaklarım manikürsüz olsun. Takım elbise giymeyeyim şalvarımı giyeyim, zeytinime gideyim her türlü zorluğa katlanabilecek gücü görüyorum kendimde.  Kesinlikle bundan pişman olacağımı düşünmüyorum çünkü bankacılık sektörü gerçekten çok zor bir sektör. Bankacılıktan bu sektöre geçmek benim için çok kolay olmadı ama hiçbir zaman  pişman olmadım olacağımı da düşünmüyorum” dedi.

 “ALTIN KADAR DEĞERLİ ZEYTİNİMİZ VAR”

Zeytinin ve zeytin yağının değerinin bilinmediğini ifade eden Seviye Taşdemir, “Altın kadar değerli olan zeytinimiz var ve gerçekten şu anda yağın ve zeytinin değerinin bilinmediğini düşünüyorum . Bizim genelde tanıtımda bir sıkıntımız var. Gerçekten daha fazla tanıtım yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ürünlerimizi Türkiye geneline dağıtmak, ithal etmek yerine ihraç edebiliriz. Daha geniş alana dağıtabiliriz.  Bence el birliği ile destek olmak gerekiyor kadın girişimcilere. Mevcuttaki girişimcilere destek verilmesi gerekiyor çünkü zeytinyağı altın gibi. Bu yüzden daha fazla tanıtım yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“ORGANİK TARIM YAPIYORUZ”

Ayrıca organik tarım yaptıklarını dile getiren Taşdemir, “Şu anda biz üretim aşamasındayız. Yani zeytin ve zeytinyağı üzerinden ilerliyoruz. Bir de zeytin sabunu var. Başka herhangi bir ürünümüz yok. Üreticiyiz. Bir de organik tarım belgemiz var. Organik tarım yapıyoruz. Müşterilerimin ilgisine çeken en önemli nokta bu ağaçlarda zirai ilaç olsun hayvan gübresi olsun hiçbir şey yok. Türkiye’nin tüm illerine gönderim yapıyorum. Daha fazla kişiye ulaşmak için ilerleyen süreçte bir mağaza açmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 668 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.