TAŞITLAR DENETLENMELİ

TAŞITLAR DENETLENMELİ

Muğla ve ilçelerinde trafikte gürültü kirliliği yaşandığını ifada eden birçok vatandaş, abartı egzoz, korna ve müzik sistemi kullanan taşıtların denetlenmesini istiyor.

A+A-

Muğla ve ilçelerinde abartı egzoz, yüksek desibelli korna ve abartı müzik sistemleri takılı olan taşıtlar, trafikte gürültü kirliliği yaratıyor. Bu durumdan şikayet eden vatandaşlar, Milas Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gürültü kirliliğini önleyici tedbir ve denetimler yapmalarını istiyor.

 

“Sürekli maruz kaldığımız yoğun trafik gürültüsü sinirlerimizi alt üst edebiliyor. Bu gürültüye uzun süre maruz kalmak çeşitli hastalıkların da sebebi olabiliyor. Bu nedenle özellikle kamyon, tır kornalarının, abartı egzoz ve müzik sistemi bulunan araçların denetlenmesi, sürücülerin gereksiz korna çalmamalarına yönelik levhalı uyarıların yapılması gerekiyor.” diyerek duruma tepki gösteren vatandaşlar, gürültü kirliliğinin yaşam kalitesi açısından da çok önemli olduğunu ve trafikteki gürültü konusunun gürültü kirliliğinin büyük bir bölümünü oluşturduğuna dikkat çekiyor.

Bu haber toplam 465 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.