TECRÜBELİ AVUKATLAR PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

TECRÜBELİ AVUKATLAR PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ

Mesleğinde 25, 40 ve 50. yılını dolduran Avukatlara, Muğla Barosu Hizmet binasında Plaket Töreni düzenlendi. Törende plaket alan avukatlar duygu dolu anlar yaşadı.

A+A-

Muğla Barosunda hizmet veren, mesleğinde 25, 40 ve 50. yılını dolduran Avukatlar için plaket töreni düzenlendi.

Muğla Barosu Hizmet binasında düzenlenen törene; Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Muğla Adliyesi Komisyon Başkanı Ercan Arslan, Muğla Baro Başkanı Levent Akgün, mahkeme başkanları ve avukatlar katıldı.

snm-1801.jpg

“AVUKATLIK, BİR HUKUKÇUNUN ERİŞEBİLECEĞİ EN YÜKSEK MERTEBEDİR”

Törende konuşma yapan Muğla Baro Başkanı Levent Akgün,  Avukatlık mesleğinin bir hukukçunun erişebileceği en yüksek mertebe olduğunu söyledi.

Akgün, konuşmasında şunları söyledi:

“Hepimiz biliyoruz ki, çok zor bir mesleği icra ediyoruz. Ancak, adaleti sağlama konusunda yapılan her bir mücadelenin, hakkı alınanın, hakkını geri vermede verilen emeğin, susmak zorunda kalanların, sesi olmanın, bu zorluklarla mücadele etmemizde bizlere güç verdiğini de biliyoruz. Çok yakın bir zamanda kaybettiğimiz ve rahmetle andığımız Profesör Doktor Baki Kuru’nun dediği gibi; ‘Bir hukukçunun erişebileceği en yüksek mertebe Avukatlıktır, Profesör de olsanız, Anayasa Mahkemesi Başkanı da olsanız, Yargıtay Başkanı da olsanız, emekli olduktan sonra, dönüp dolaşıp geleceğiniz yer barodur. Bu nedenle avukatlık son durak ve en yüksek mertebedir.’ Evet, tarihin en eski ve saygın mesleklerinden olan avukatlık, bir hukukçunun erişebileceği en yüksek mertebedir.

snm-1784.jpg

“HEYECANINIZ HİÇBİR ZAMAN EKSİK OLMASIN”

“Bu sebeple; adalet uğruna mesleğe yıllarını vermiş olan ve hukuk mücadelesini hiçbir zaman bırakmayan, baromuzun bugünlere gelmesinde çok büyük emekleri olan, genç meslektaşlarıma ışık, mesleğimize rehber olan, bugün plaketlerinialacak olan üstatlarımıza, ben şahsım ve baromuz adına teşekkür ediyor, kendilerini tebrik ediyorum. Üniversite sıralarında başlayan heyecanın; 25, 40, 50 yıl boyunca sürmesi, adalet arama yolunda, yılların avukatlık mesleğine adanması. Bu heyecanınız hiçbir zaman eksik olmasın ve meslekte geçireceğiniz nice başarılı, mutlu, sağlıklı yıllarınız olsun.”

snm-1788.jpg

Konuşmanın ardından mesleğinde 25, 40 ve 50. yılını dolduran Avukatlara katılımcılar tarafından plaketleri verildi. Plaket alan avukatlar duygu dolu anlar yaşayarak, gözyaşlarına hakim olamadı.

 

Bu haber toplam 224 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.