TEKNOFEST TÜRKİYE 3’ÜNCÜSÜ MUĞLABİLSEM’DEN İL MÜDÜRÜ EMRE ÇAY’A ZİYARET

TEKNOFEST TÜRKİYE 3’ÜNCÜSÜ MUĞLABİLSEM’DEN İL MÜDÜRÜ EMRE ÇAY’A ZİYARET

TEKNOFEST2022 kapsamında düzenlenen TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye 3'üncüsü olan Muğla Bilim ve SanatMerkezi öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’ı ziyaret etti.

A+A-

TEKNOFEST Karadeniz Final heyecanı,40 farklı kategoride devam ederken dereceye giren öğrenciler de belli olmaya başladı. TEKNOFESTfinallerinde yarışan ve "Kutup Araştırma Üsleri İçin Yenilenebilir Bir Enerji Sistemi Tasarımı" adlı projeleriyle Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması’nda Türkiye üçüncülüğü elde edenMuğla BİLSEM öğrencileriAysu Oral veİnnur Buket Durak’ı, İl Müdürü Emre Çay makamında kabul etti.

Proje Danışman Öğretmenleri Dr. Ayçin Ünal ve velileri ile birlikte Muğla Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Bekir Cevizci eşliğinde gerçekleşenziyarette, öğrenciler yaşadıkları gururu ve heyecanı İl Müdürü Emre Çay ile paylaştılar.

ALTERNATİF ENERJİ VE ISINMA ÇÖZÜMÜ TASARLADILAR

Öğrenciler, projelerini ve gelecek hedeflerini İl Müdürü Emre Çay’a anlattılar. Köyceğiz Fen Lisesinde okuyan Muğla BİLSEM 10. sınıf öğrencisiİnnur Buket Durak,tasarladıkları projede kutuplarda araştırma yapan bilim insanlarının araştırma üslerinde ısınma, aydınlatma gibi ihtiyaçlarını gidermek adına, kutuplardaki iklime, doğaya ve o bölgede yaşayan canlılara zarar vermeyecek bir tasarım ve ısınma sistemi geliştirdiklerini belirtti.Marmaris Özel Profesyonel İlgim Kolejinde okuyan Muğla BİLSEM 12. sınıf öğrencisiAysu Oralise projelerinde, Kutup Bölgesindeçevreye zarar veren fosil yakıt kullanımının minimum düzeye indirilmesi amacıyla elektrik enerjisi üreten bir üs prototipi tasarladıklarını söyledi. Proje Danışmanı Fen Bilgisi Öğretmeni Dr. Ayçin Ünal, öğrencilerinin heyecanla yürüttükleri projenin çevre dostu olduğunu,alternatif enerji ve ısınma çözümleri sunduğunu ifade etti.

ÖĞRENCİLER ÇEVRECİ ÇÖZÜMLER ÜRETİYOR

Üstün zekâlı ve yetenekli çocuklarımızın küresel çevre problemlerine karşıduyarlılıklarının yüksek olduğunu ve bu problemlere uygun çözüm yolları üretme potansiyellerine sahip olduklarını ifade eden İl Müdürü Emre Çay, “Gençlerimizin iklim değişikliğine çözüm arayarak çevreci projelerle ilgilenmesi, engelsiz yaşam teknolojileri üzerine ürettikleri projelerle engelli bireylerimizin yaşamlarını kolaylaştırmaya çalışmaları, orman yangınlarına karşı çözüm geliştirmek için projeler geliştirmeleri bizleri fevkalade umutlandırıyor, gururlandırıyor.” dedi.

TÜM BİLSEMLER FİNALE ÇIKMAYI BAŞARDI

Muğla genelindeki tüm bilim ve sanat merkezlerinde (BİLSEM)öğrencilerin geliştirdikleri projeler ile TEKNOFEST Karadeniz finallerine katılma başarısını yakaladıklarını ifade eden İl Müdürü Emre Çay “Geleceğimizin teminatı tüm gençlerimizi, üzerlerinde büyük emeği olan öğretmenlerini, anne babalarını ve emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi.

Ziyaretöğretmen ve öğrencilere hediye takdim edilerek günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Bu haber toplam 567 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.