“TEMİZ DENİZ, TEMİZ DÜNYA” SLOGANIYLA ETKİNLİKLER BAŞLADI

“TEMİZ DENİZ, TEMİZ DÜNYA” SLOGANIYLA ETKİNLİKLER BAŞLADI

NEVAL ARSLAN // 1-7 Haziran Çevre Haftası etkinlikleri Muğla’nın Menteşe ilçesinde kamu çalışanları ve bisiklet derneklerinin katılımı ile Düğerek-Ortaköy yolu güzergâhı bisiklet turu ile başladı.

A+A-

Çevre Haftası, Muğla Valiliği koordinesinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Muğla İl Müdürlüğü’nce “Temiz deniz, temiz dünya” sloganıyla düzenlenen etkinliklerle Muğla’nın Menteşe İlçesinde başladı.

site-taslak-120.jpg

İlk olarak kamu çalışanları ve bisiklet derneklerinin katılımı ile Düğerek-Ortaköy yolu güzergâhı bisiklet turu ile başlayan etkinliklere Muğla Vali Yardımcısı Ali Yılmaz ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Emin Oral Bülbüloğlu da katılım sağladı.

Her yıl 1-7 Haziran’da Çevre Haftası olarak kutlama programları düzenlenirken bu yıl Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği depremlerden dolayı Çevre Haftasının 5-9 Haziran aralığında kutlanacağını dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Emin Oral Bülbüloğlu, “Tüm dünyada 5-9 Haziran Çevre Haftası Günü olarak kutlanmakta. Bakanlığımızca 1-7 Haziran çevre Haftası olarak icra edilmekte. Bu sene özellikle deprem felaketi sebebiyle bu yıl 5-9 Haziran olarak kutlanmaktadır. Etkinliklerimiz bugün itibariyle başlamış olup, önce bisiklet, sonrası doğa yürüyüşü, daha sonra da antik kentlerde temizlik yapacağız. Böyle bir program yaptık” ifadelerine yer verdi.

site-taslak-121.jpgsite-taslak-120.jpg

DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN DENİZE KARANFİL ATILACAK

Pazartesi günü itibariyle, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde tüm Türkiye’de aynı anda özellikle sahile kıyısı bulunan şehirlerde depremde hayatını kaybeden vatandaşları anmak için çelenk bırakarak, denize karanfil atılacağını söyleyen İl Müdürü Bülbüloğlu, “Pazartesi günü Güllük Körfezi’nde deniz temizliğimiz olacak. Salı günü Köyceğiz’de anaokullarımızın Çevre Günü etkinlikleri kapsamında yaptıkları küçük bir defile izleyeceğiz. Tüm vatandaşlarımız bu programlara davetlidir” dedi.

Bu haber toplam 235 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.