TES İŞ’TEN JANDARMA AÇIKLAMASI: “JANDARMAYA SALDIRIYI KINIYORUZ”

TES İŞ’TEN JANDARMA AÇIKLAMASI: “JANDARMAYA SALDIRIYI KINIYORUZ”

TÜRK-İŞ Muğla İl Temsilcisi ve TES-İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, Milas’ın İkizköy Mahallesi’ndeki Akbelen ormanında CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ın jandarma ile yaşadığı olaya ilişkin kınama mesajı yayınladı. Erçelik, “Hiç kimse görevi başındaki askere eşkıya diyemez” dedi.

A+A-

Fatih Erçelik yaptığı açıklamada, “Jandarma görevlilerine yapılan saldırıyı kınıyoruz” dedi.

Erçelik tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“29 Temmuz günü Akbelen’deki eylemcilere desteğe gelen CHP Milletvekili Mahmut Tanal yasal mevzuat çerçevesinde ve hukuka uygun olarak aldığı emirleri yerine getiren jandarmaya saldırgan ve provokatör davranışlarda bulunmuştur. CHP milletvekili Mahmut Tanal tahrik edici ve hiç etik olmayan davranışlarda bulunmuştur. Aldığı emirleri uygulayan jandarmaya eşkıya diyerek hakaret etmiştir. Hiç kimse görevi başındaki askere eşkıya diyemez. Hiç kimse görevini yapmaya çalışan polise veya askere dokunulmazlık zırhındaki bir Milletvekili bile olsa bu şekilde davranamaz. Zorla askerin elindeki belgeyi almaya çalışması, peşinden koşturması kabul edilemez.”

“ŞİDDETLE VE NEFRETLE KINIYORUZ”

“İçişleri Bakanımızın belirttiği, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi Jandarma bir kanun ordusudur ve 184 yıldır eşkıyalarla mücadele etmektedir. Yatağan TES-İŞ ve MADEN-İŞ Sendikaları olarak sahanın güveliğini sağlamaya çalışan jandarmaya ve polise yapılan bu fiili ve sözlü saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyoruz.”

Bu haber toplam 196 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.