Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, PKK’nın Gara’da kalleşçe katlettiği şehitlerimizi anmak için “Kahrolsun PKK/HDP” sloganıyla Sınırsızlık Meydanı'nda açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada TGB Muğla Şube Başkanı Ali Özgür, Türk gençliğinin Amerikancı ve Türkiye düşmanı terör örgütlerinin karşısında olduğunu belirtti. Açıklama da sık sık HDP kapatılsın vurgusu yapıldı.

Sınırsızlık meydanında bir araya gelen TGB üyeleri, “kahrolsun PKK-HDP, şehitler ölmez vatan bölünmez” pankartı açarak PKK’nın Gara’da kalleşçe katlettiği şehitlerimizi anmak için basın açıklaması düzenledi.

TGB Muğla Şube Başkanı Ali Özgür, basın açıklamasında “PKK tarafından haince katledilen 13 şehidimize, milletimizin huzurunda söz veriyoruz. Türk gençliği Amerikancı, Türkiye düşmanı terör örgütlerinin karşısında, Mehmetçiğin yanı başındadır” ifadelerini kullandı.

PKK’nın sonunun geldiğini dile getiren Özgür, “Hain terör örgütü PKK tarafından farklı tarihlerde kaçırılan 13 vatandaşımız alçak bir şekilde katledilmiştir. Şehitlerimizin yakınlarının ve Türk Milletinin başı sağ olsun. PKK’nın silahsız 13 vatandaşımızı haince şehit etmesi açık bir şekilde korkaklıktır. Gara’ya yapılan operasyonun, Kandile’de yapılacağı gerçeğinin getirdiği çaresizliktir. Bu çırpınışları PKK’yı kurtaramayacaktır. Başlarını dahi çıkaramadıkları mağaralarında, ordumuz dün 48 teröristi etkisiz hale getirmiştir. PKK ile beraber meclisimizde onun posta güvercinliğini yapan HDP’nin de sonu gelmiştir” dedi.

“HDP BUGÜN SONUNU YAŞAMAKTADIR”

HDP’nin kapatılması gerektiğini vurgu yapan Özgür, “Türkiye’ye meydan okuyan ABD taşeronlarına ordumuz cephede, milletimiz genciyle-yaşlısıyla meydanlarda cevabını vermiştir ve vermeye devam edecektir. HDP milletvekili Sırrı Sakık, bir mitingde açıkça ‘Siz Mustafa Kemal’in askeri olsanız ne olur’ diyerek vatanseverleri, Atatürkçüleri hedef almıştır. HDP bugün sonunu yaşamaktadır. Ancak Mustafa Kemal’in askerleri yurdun dört bir yanından HDP ve PKK’ya karşı meydan okumaktadır. Hatırlayalım; Selahattin Demirtaş, HDP’nin bizzat terörist başı Öcalan’ın projesi olduğu itirafında bulunmuştu. Terörist Öcalan’ın projesi olan bir partinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeri olabilir mi?  Mehmetçiğe kurşun sıkanların Meclisimizde yeri olabilir mi? Değerli vatandaşlar, Meclisimizde yapılan kapalı oturumlardan Türk milletinin haberi olmazken, PKK’nın, siyasi uzantısı HDP sayesinde haberi olacaktır. Yani düşmanın ve onu besleyen ABD’nin haberi olacaktır. Meclise PKK’yı almak, Mehmetçiği sırtından vurur.  Dolayısıyla milletimizin birliği ve vatanımızın bütünlüğü için HDP derhal kapatılmalıdır. Çünkü teröre karşı kesin çözüm HDP’nin kapatılmasıdır” ifadelerini kullandı.

“BOMBACILARIN TABUTLARINI OMUZLARINDA TAŞIYANLARA ÖZGÜRLÜK OLMAZ”

TGB Muğla Şube Başkanı Ali Özgür, “Türkiye’de Mehmetçiğe kurşun sıkmanın, öğretmenlerimizi katletmenin, topraklarımıza bombalar döşemenin özgürlüğü yoktur. Terörist cenazelerinde, bombacıların tabutlarını omuzlarında taşıyanlara özgürlük olmaz. Teröristi omuzlarına alanları, Türk milleti ayakları altına alacaktır” dedi.

Son olarak açıklamanın ardından şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu.