TGB Muğla: “HDP Kapatılsın”

TGB Muğla: “HDP Kapatılsın”

Neval Çolak ArslanTürkiye Gençlik Birliği (TGB) Muğla Şubesi’nce Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda “HDP kapatılsın” çağrısında bulunuldu.TGB Muğla Şubesi adına açıklamayı yapan Türkiye Liseliler Birliği Üyesi Esra Su, şu ifadelere yer verdi:“Türk gençliği 106 yıl önce bugün Çanakkale'de cepheye koşan, düşmanla savaşan On Beşliler gibi bugün aynı cesaret ve kararlılıkla ülkemizi bölmek isteyen PKK'ya, HDP'ye karşı en ön cepheden...

A+A-

Neval Çolak Arslan

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Muğla Şubesi’nce Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda “HDP kapatılsın” çağrısında bulunuldu.

TGB Muğla Şubesi adına açıklamayı yapan Türkiye Liseliler Birliği Üyesi Esra Su, şu ifadelere yer verdi:

“Türk gençliği 106 yıl önce bugün Çanakkale'de cepheye koşan, düşmanla savaşan On Beşliler gibi bugün aynı cesaret ve kararlılıkla ülkemizi bölmek isteyen PKK'ya, HDP'ye karşı en ön cepheden mücadeleye atılmaktadır. Bugün Türkiye Liseliler Birliği'nin Atatürkçü ve vatansever gençleri olarak hep bir ağızdan "HDP kapatılsın" demek için bir araya geldik. Türk gençliğinin yüreği, vatanımızın her karış toprağında ABD destekli terör örgütü PKK'ya karşı savaşan askerimiz ve polisimizle birlikte atmaktadır. Türk ordusu ve Türk polisinin kararlı mücadelesi sonucunda PKK'nın sonu gelmektedir. PKK ile beraber onun siyasi temsilciliğini yapan HDP'nin de sonu gelmiştir.”

“HDP'Yİ KAPATMA DAVASI, TÜRKİYE'NİN DAVASIDIR”
“Bu dava; Fıratların, Necmettinlerin, Aybükelerin, Fethi Sekinlerin, Eren Bülbüllerin davasıdır” diyen Esra Su, “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, dün, kutlu bir haber vererek hepimizi sevindirmiştir. HDP'yi kapatma davası açılmış, 600 yöneticisi hakkında siyaset yasağı istenmektedir. HDP, açılmamak üzere kapatılacaktır. HDP'yi kapatma davası, Türkiye'nin davasıdır, Türk gençliğinin davasıdır, insanlık davasıdır. Diyarbakır Anneleri, şehit ve gazi aileleri, askerimiz, polisimiz ve Türk gençliği başta olmak üzere bütün Türk milleti bu davanın müştekisidir, tanığıdır, davacısıdır. Tüm milletimizi, 7 Nisan'da Ankara'daki mitingimize davet ediyoruz. Yargımızın cesur ve kararlı adımları arkasında birleşmeye davet ediyoruz” diye konuştu.

HDP’nin belediye kamyonları ile silah taşıyan bir parti olduğunu dile getiren Esra Su, “Ülkemizin içerisinde bulunduğu mevcut birçok sorunun çözümü HDP'nin kapatılmasından geçmektedir. HDP, Abdullah Öcalan'ın projesi olan partidir. HDP, belediye kadroları Kandil tarafından belirlenen partidir. Kız çocukları HDP aracılığıyla dağa kaçırılıyor, elinde kalem olması gereken binlerce genç arkadaşımızın eline silah veriliyor. HDP kapatıldığında bizim yaşlarımızdaki arkadaşlarımız dağa kaçırılamayacak. HDP kapatıldığında Erenler, Fıratlar, Aybüke Yalçınlar yaşayacak” dedi.

“ATATÜRK GENÇLİĞİ OLARAK İZİN VERMEYECEĞİZ”

“Ülkemizi bölmek isteyen Emperyalizme ve onun taşeron terör örgütlerine gün yüzü göstermeyeceğiz” diyen Esra Su, “Atatürk gençliği olarak, Muğla'nın vatansever liselileri olarak; tüm şehitlerimize ve milletimize söz veriyoruz: HDP kapanana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Başka Eren Bülbüller, Aybüke Yalçınlar ölmesin diye kendimizi siper edeceğiz. Türkiye’yi bölmeye çalışan emperyalistlere 106 yıl önce Çanakkale'de nasıl izin vermediysek, bugün de izin vermeyeceğiz” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

Bu haber toplam 293 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.