TİP Menteşe Adayı Kulaç ve meclis üyesi adayları basınla buluştu

TİP Menteşe Adayı Kulaç ve meclis üyesi adayları basınla buluştu

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Menteşe Belediye Başkan Adayı Nazmiye Kulaç ve meclis üyesi adayları basınla bir araya gelerek 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP’nin adayı ile ilgili konuşan Nazmiye Kulaç, “Biz Menteşe’de değişimin emaresini göremedik. Diğer belediye başkanını aday göstermeyip onunla 10 sene beraber çalışmış, onun her kararına el kaldırmış. Biri söylüyor biri el kaldırıyor. Biz de değişim şart diyoruz” dedi.

A+A-

TİP’in Menteşe Belediye Başkan Adayı Nazmiye Kulaç ve meclis üyesi adayları, parti bürosunda basın toplantısı düzenledi.

İLÇE BAŞKANI ALTINBAŞAK: “BİZ İLK GÜNDEN BERİ İDDİALI VE HEYECANLIYIZ”

Sahada kolektif bir çalışma sergilediklerini dile getiren TİP Menteşe İlçe Başkanı Uğur Altınbaşak, “Yerel seçimlere 30 gün kaldı. Biz ilk günden beri iddialı ve heyecanlıyız. Menteşe’de başkan adayımız Nazmiye Kulaç başta olmak üzere kurdukları ekipler ile sahada kolektif bir çalışma sergiliyorlar. Bu gördüğünüz ekip buzdağının görünen kısmı diyebilirim. Sonuç olarak biz bu düzeni kurmaya geldik; emeklinin, işsiz kadın ve erkeklerin özellikle öğrencilerin belediyeler tarafından müşteri olarak görünmesini engelleyeceğiz. Bu kapitalist düzende sosyalist belediyecilik zor iş ama imkansız değil. Türkiye tarihinde bunun çok örnekleri var. Bu kentin yurttaşının desteği ile bunu başaracağız” dedi.

İL ÖRGÜT SORUMLUSU YAPICI: “BÜTÜN İLÇELERDE GAYET KUVVETLİ ADAYLAR ÇIKARDIK”

TİP Muğla İl Örgüt Sorumlusu Mehmet Yapıcı ise “Biz bütün ilde iddialı bir şekilde bu sürece girdik. Bütün ilçelerde gayet kuvvetli adaylar çıkardık. 7’si kadın olmak üzere, sevdiğimiz ve partimizin yapısına çok uygun kişileri aday göstermeyi uygun bulduk. Bu seçim, emekçi ve kadın vurgusu yapacağımız bir seçim olacak. Bizim dışarıdan herhangi bir figüre ihtiyacımız yok. Kendi içimizden dostlarımıza, yoldaşlarımıza güveniyoruz.” Şeklinde konuştu.

NAZMİYE KULAÇ: “PARTİ OLARAK MECLİSTE VAR OLMAK İSTİYORUZ”

Menteşe Belediye Başkan Adayı Nazmiye Kulaç ise adaylık sürecinden bahsederek, “Menteşe’de aday çıkaracağımız netleştikten sonra arkadaşlarımızın takdiri ile belediye başkan adaylığına talip oldum. Biz, kişi partisi değiliz. Hepimiz partinin yoldaşıyız ve ben bu işi tek başıma yapmayacağımı biliyorum. Ben TİP’in vizyonuna güvenerek rahatlıkla bu yola çıktım. Partili ya da partisiz işin uzmanları ile çalışmayı hedefliyoruz. Çünkü belediyecilik meclis ve ekip işidir. Biz parti olarak mecliste var olmak istiyoruz. Sosyalist belediyeciliğin nasıl bir şey olduğunu, aslında bu kelimenin korkulacak bir şey olmadığını insanlara göstermek istiyoruz. Bu yüzden de belediyelere talibiz” dedi.

“TİP’LİLERİN MECLİSTE SİVRİSİNEK OLACAĞINA İNANIYORUM”

Saha çalışmalarına vatandaşlardan aldıkları geri dönüşlerden bahseden Kulaç, “Herkes ‘keşke’ diyor. Bütün Türkiye’de İki kutuplu bir seçim yaşıyoruz. İnsanlar çok yılmış durumda. Özellikle genel seçimden sonra insanlarda büyük bir demoralizasyon var insanlarda. Fakat yerel seçim farklı bir konjektür. Birçok insandan sıcak tepkiler alıyoruz. Şu an kafalar çok karışık. Değişik partiler ve adaylar var. Hepsinin ayrı bir bilinirliği var. Bazı kesim değişeceğine inanmadığına için aslında gönlü bizden yana olmasına rağmen bize oy veremeyeceğini söyleyenler oluyor ama sonuna kadar yanınızdayız diyenler de oluyor. Biz özellikle mecliste TİP’lilerin sivrisinek olacağına inanıyorum. Halkın onayı olmadan hiçbir şeyin geçmeyeceğini göstereceğimiz bir meclis olacağımıza inanıyorum” dedi.

“DEĞİŞİM ŞART DİYORUZ”

CHP’nin adayı ile ilgili konuşan Kulaç, “Biz Menteşe’de değişimin emaresini göremedik. Diğer belediye başkanını aday göstermeyip onunla 10 sene beraber çalışmış, onun her kararına el kaldırmış. Biri söylüyor biri el kaldırıyor. Menteşe ilçe sınırları içerisinde hiçbir doğa katliamına, halk karşıtı eyleme hayır dememişsiniz. Çimento fabrikası yapılmış ve onun imarını, onayını veren komisyonlarda yer almışsınız, bu bize doğru gelmiyor. Değişim gibi gelmiyor. Biz de değişim şart diyoruz. Onlarda bizim oylarımızı bölmesinler” dedi.

VOLKAN TAMER: “SİYASİ BİR KARİYERE İHTİYACIMIZ YOK, MENTEŞE’NİN BİZE İHTİYACI VAR”

Toplantıda konuşma yapan Belediye Meclis Üyesi Adayı Volkan Tamer, “Amacımız gerçekten bu halkın ne istediğini ve sosyalist belediyeciliği meclise taşımak. Bundan kaybedecek kimse yok Menteşe kazanacak. Biz düzen partisi değiliz. Bize de maddi yardım yapalım diye teklifler geliyor. Biz bunları kabul etmiyoruz. Çünkü bunların karşısında sizlerden bir şey isteyecekler. Biz düzen partisi değiliz. Ben 23 yıldır Muğla’dayım ve CHP hep iktidar. Ya bir yere gittiğinizde neden havai fişek atıyorsunuz, neden kuşları hayvanları insanları rahatsız ediyorsunuz. Biz her canlının çok güzel yaşayacağı bir Menteşe istiyoruz. Bizim siyasi bir kariyere ihtiyacımız yok, Menteşe’nin bize ihtiyacı var” dedi.

Bu haber toplam 248 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.