TMO’DAN SIRA ALAMAYAN ALİRIZA BOYACI İSYAN ETTİ!

TMO’DAN SIRA ALAMAYAN ALİRIZA BOYACI İSYAN ETTİ!

Muğla’nın tanınmış iş insanlarından aynı zamanda çiftçilikle uğraşan Alirıza Boyacı, mahsul alımı için Toprak Mahsulleri Ofisi’nden (TMO) randevu alamadığını söyleyerek yetkililere tepki gösterdi. Çiftçinin perişan olduğunu söyleyen Boyacı, “Ben 3 günden beri sıra bekliyorum, 40-50 ton civarında malım var, kamyonlara sarılı. Ben bu işin altında Ali Cengiz oyunu olduğuna inanıyorum” dedi.

A+A-

Muğla’nın tanınmış iş insanlarından aynı zamanda çiftçilikle uğraşan Alirıza Boyacı, mahsul alımı için Toprak Mahsulleri Ofisi’nden (TMO) randevu alamadığını söyleyerek yetkililere tepki gösterdi.

TMO’nun “kota uyuşmazlığı ve depolarındaki doluluk oranı” gerekçesiyle çiftçilere randevu vermediğini söyleyen Boyacı, mahsulünü aracılara düşük ücretle satmamak için beklettiği söyledi.

“Çiftçi perişan durumdadır. Çiftçi üretimi pazarlayamaz durumdadır. Bunlar böyle yaptıkları için üreticiyi tefeciye muhtaç etmektedirler” diyerek yetkililere tepki gösteren Boyacı, Muğla’da üretimi destekleyen kimsenin olmadığını vurguladı.

“ERDOĞAN, ‘TARIM KREDİ MAL ALACAK’ DİYOR, TMO SIRA VERMİYOR”

Alirıza Boyacı, açıklamasında şunları söyledi:

“Devletimiz diyor ki Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) şu paradan mahsullerinizi alacak. Ancak Toprak Mahsulleri Ofisinden randevu almak için sisteme girince sistem müsait değil. Sürekli olarak kota uyuşmazlığı, yoğunluk gibi nedenlerden dolayı randevu verilmiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Tarım Kredi mal alacak diyor, Tarım Kredi Kooperatifine gidiyoruz ‘Biz mal alımı yapmıyoruz, Rusya’dan aldık ihtiyacımızı gördük’ diyorlar. Cumhurbaşkanımızı da kandırıyorlar. Toprak Mahsulleri Ofisine geliyoruz iletişim kapalı.”

“ÇİFTÇİMİZİ ALDATIYORLAR”

Boyacı yetkililerin görevlerini yapmadığını dile getirerek, “İl Tarım ve Orman Müdürümüz Barış Bey 2 gündür yardımcı olmak istiyor. Allah razı olsun Barış Bey’den. Bu memleketin milletvekilleri var, Büyükşehir Belediye Başkanı var. Büyükşehir Belediye Başkanımız ‘Tarım Kenti Muğla’ diyor. Tarım kenti Muğla’nın çiftçileriyle ilgilenmezse, pazarlamasıyla ilgilenmezse Tarım Daire Başkanı ne yapar? Bu memleketin mevcut her partiden milletvekilleri var. Milletvekilleri ne yapar? Bu partinin, Türkiye Cumhuriyeti Muğla vilayetinde yaşayan halkımızın, çiftçimizin milletvekilleri var. Milletvekilleri nerede yer alır? Muğla Menteşe’nin Ziraat Odası Başkanı çiftçinin yanında bugün bulunmayıp da ne zaman bulunacak? Muğla’nın Ziraat Odası Çiftçi Mallarını Koruma Başkanı var. Bunlar ne yapar bu dönemde? Hangisi TMO’ya, Tarım Krediye Muğla için gitmiştir? Bunlar çiftçimizi aldatıyorlar. Bundan ne Büyükşehir Belediye Başkanımızın ne de Recep Tayyip Erdoğan’ın haberi olduğuna inanmıyorum. Bu arkadaşlar görevini yapmıyorlar” diye konuştu.

“ALİ CENGİZ OYUNU VAR!”

3 gündür sıra beklediğini söyleyen Boyacı, “Kamyonlara sarılı 40-50 ton civarında malım var. 3 gündür satış için randevu bekliyorum. Kooperatife gidiyorum diyor ki ‘Rusya’dan mal alımı yaptık, mal almıyoruz.’ TMO’ dan randevu kurmaya çalışıyorum sistem müsait değil diyor randevuyu açmıyor. İletişime geçmek istiyorum, iletişimlere cevap vermiyor. Yakup Otgöz’ün danışmanından yardım istedim. TMO’nun sorumlusuna ulaşmak istiyor ama telefonları açmıyor. Aydın TMO’nun telefonları açılmıyor. İnternette kayıtlı olan numaraların hiçbirisine cevap verilmiyor. Muğla’nın Türkiye’nin durumu budur. Çiftçi perişan, üretimini pazarlayamaz durumdadır. Bunlar böyle yaptığı için üreticiyi tefeciye muhtaç etmektedirler. Ben bu işin altında Ali Cengiz oyunu umuyorum” dedi.

“ÜRETİCİYİ TEFECİYE UCUZ MAL SATMAYA MUHTAÇ EDENLERİ KINIYORUM”

Boyacı, açıklamasının devamında şunları söyledi:

“Arpasına, buğdayına 5 lira fiyat veriyorlar. Bu üreticiye zulümdür. Şu anda Muğla Menteşe bölgesinde üreticinin yanında yer alan kişi yoktur. Ziraat Odası Başkanı etkisiz elemandır. Üreticiye hiçbir faydası yoktur. Sadece aidat toplar. Kendisini aradım, anlattım yapabileceğim bir şey yok dedi. Bakan yardımcısına mesaj attım. Ziraat Odası Başkanı istese gider TMO’nun kapısında yatar, üreticinin malına sahip çıkar. Burada Ziraat Odası Başkanlığı yapmak demek sadece aidat toplamak demek değildir. Nasıl ki işçinin, memurun sendikası varsa çiftçinin de sendika gibi haklarını savunan Ziraat Odası Başkanıdır. Üreticinin, köylünün yanında yer almayana, üreticiyi tefeciye ucuz mal satmaya muhtaç edenleri kınıyorum. Hakkımı ve ödediğim aidatı helal etmiyorum. Üreticinin yanında yer almayanları halkın önüne çıkmamaya davet ediyorum.”

“NAKLİYE PARASI VAR!”

“Daha mahsulümüzü satmadan kamyonun nakliye parası üstünde bekliyor. Dün teslim edemedik yazdı, bugün 2.gün teslim edemedik yine yazdı. TMO’ da, Tarım Kredi’ de çalışanlar mesai yapabilir. Bunlar sayılı günler. Bekledikçe nakliye ücretleri 2’ye 3’e katlıyor. Gece alım yapabilirler. Almalarına engel bir durum yok. Kantarlar ışıklar her şey çalışıyor. Mesai yaparlar üreticiyi perişan etmezler. Zaten 15-20 günlük bir süreç. Bu süreçte bir mesai uygulamıyorlarsa ne zaman mesai uygulayacak orada çalışanlar? Yılın 11 ayı yatıyorlar. 11 ay alım yok ki. Yılın 20 günü alım var. 20 günlük süreçte yetkililer mesai yaptırtamıyorsa daha ne diyeyim?”

MEHMET BAŞTUĞ: “BİZ HER ZAMAN ÇİFTÇİNİN YANINDAYIZ”

Öte yandan görüşlerini aldığımız Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, gazetemize şunları söyledi:

“Biz çiftçimizin her zaman yanındayız. TMO’da bir yoğunluk var. Bayramdan sonra ilk iş günü olduğu için yoğunluk vardı. Aydın TMO müdürüyle görüştüm. Yoğunluktan dolayı böyle olduğunu söyledi. Zaman zaman girecekler randevu almaya çalışacaklar. Günü de uzayacak. İlerleyen zaman içersinde randevu sistemi açılacaktır.”

Haber merkezi

Bu haber toplam 247 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.