TOPBAŞ: “ŞİDDET GÖREN KADINLARIN SESİ OLACAĞIZ”

TOPBAŞ: “ŞİDDET GÖREN KADINLARIN SESİ OLACAĞIZ”

Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren Hayalhane2 Tiyatro Topluluğu, 28 Eylül Çarşamba günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde 3. Sayfa adlı müzikal dram oyunuyla perdelerini açacak. Sevgi temalı oyunda kadına şiddete dikkat çekilerek, henüz dünyaya gelmemiş bir kız çocuğunun yaşayacakları ve bir babanın kadına şiddete dur demek için çıkmış olduğu bir serüveni anlatılacak.

A+A-

Oyunun yazan ve yönetmeni Mehmet Topbaş, “Kadınların sessiz çığlığını sese dönüştürebilmek adına bu oyunu kaleme aldım. Ciddi bir hazırlık içindeyiz. Oyunumuzun teması sevgi. Çünkü, eskiden töre cinayetlerine kurban gitti ya da farklı sebeplerden öldürüldü deniyordu. Şimdilerde ise seviyordum, kıskandım öldürdüm deniyor. Bu oyunda sevginin öldürmediğini anlatacağız. Tüm tiyatroseverleri bekliyoruz” dedi.

Hayalhane2 Tiyatro Topluluğu, 28 Eylül Çarşamba günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde 3. Sayfa adlı müzikal dram oyunuyla sahne alacak.

Kadın cinayetlerini konu alan oyunda, henüz dünyaya gelmemiş bir kız çocuğunun yaşayacakları anlatılacak.

Ekip olarak oyuna çok sıkı hazırlandıklarını belirten Yönetmen Mehmet Topbaş, çok heyecanlı olduklarını söyledi.

“3. SAYFA HABERLERİNDE KALAN KADINLARIMIZIN SESİ OLABİLMEK ADINA BU OYUNU YAZDIM”

Kadın cinayetlerini konu alan 3. Sayfa oyununu yazma kararını nasıl aldığını gazetemize anlatan Mehmet Topbaş, “Özgecan Aslan’ın vefatından sonra kadına şiddetle ilgili Kaktüs isimli bir oyun yazmıştım. Kadın cinayetlerine karşı bir şey yapmadığım ve bir şey üretmediğim için üzülmüştüm. Kaktüs’ten başka bir oyun yazmamayı planlıyordum ki, bizim ülkemizde bir kadın cinayete kurban gitmeyedursun. Bu durum beni üzmeye ve yaralamaya başladı. Kadınların sesi olabilmek için, aslında kadınların sessiz çığlığını sese dönüştürebilmek adına bir şeyler yapmak istedim ve 3. Sayfa oyunumu yazdım. 3. Sayfa çünkü artık kadına şiddet haberleri gazetelerin 3. Sayfasında yer almaya başladı. Eğer erkekler cinayeti daha büyük bir hale getirdiyse manşetlerde yer aldı. Örneğin Pınar Gültekin cinayeti bunun en güzel örneğidir. Mesela sokak ortasında boğazı kesilerek öldürülen Emine Bulut’u herkes biliyor ama boğazı kesilmeden öldürülen kadınlar 3.sayfa hatta orada bile yer almaz duruma geldi. Bizde 3. Sayfada kalan kadınlarımızın sesi olabilmek adına bu oyunu yazdık” diye konuştu.

“CİDDİ BİR HAZIRLIK İÇİNDEYİZ”

Oyunun müzikal dram olduğunu söyleyerek bilgi veren Topbaş, “Sahne tasarımından kostüm tasarımına kadar profesyonel çalışıyoruz. Ciddi bir hazırlık içindeyiz. Oyunumuz henüz dünyaya gelmemiş bir kız çocuğunun gözünden yaşayacakları anlatılıyor. Bir babanın kadına şiddete dur demek için çıkmış olduğu bir serüveni anlatıyor. Bu serüvenin içinde birçok şey göreceğiz. Erkeklere şiddeti durdurun demekten ziyade kadının kadına şiddeti bitmediği sürece erkeğin kadına şiddeti bitmeyeceğini anlatacağız. Kadınlarımıza nasıl şiddetten uzak durabilirsini öğrettiğimiz bir oyun olacak” dedi.

“SEVGİNİN ÖLDÜRMEDİĞİNİ ANLATACAĞIZ”

Muğlalıları oyuna davet eden Topbaş, “Oyunumuzun teması sevgi. Çünkü, eskiden töre cinayetlerine kurban gitti ya da farklı sebeplerden öldürüldü deniyordu. Şimdilerde ise seviyordum, kıskandım öldürdüm deniyor. Aslında sevginin öldürmediğini anlatacağız. Sevgi öldürmez, sevgi yaşatır. Oyunumuz seyirciye işaret diliyle anlatılacak. Vermek istediğimiz mesajlar çok net. Umarım seyirciye bu duyguları geçirebiliriz. Oyunumuz 28 Eylül Çarşamba günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Ekibimizde çok özverili çalışıyor. Tüm tiyatroseverleri oyunumuza bekliyoruz” dedi.

“EN BÜYÜK HAYIR, SANATA VERİLEN DESTEKTİR”

Oyun için sponsor olanlara teşekkür eden Topbaş, “Oyunda bizi destekleyen sponsorlarımız var. Bütüner İnşaat, Muğla Medya Grubu, Muğla Yağmatik ve Yağmur Kız Öğrenci Yurdu sanata destek olmak amacıyla bu oyunda bizim yanımızda olacaklar. En büyük hayır, sanata verilen destektir. Destek veren herkese teşekkür ederim” dedi.

Bu haber toplam 440 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.