Topsakal: “Bağışıklık kazanılması için aşı olunmalı”

Topsakal: “Bağışıklık kazanılması için aşı olunmalı”

Buse Nil TokurMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Arş. Gör. Dr. Fatih Emre Topsakal, pandeminin bitmesi için aşı olmaktan başka çare olmadığını ve toplumun yüzde 60 aşılanıp kitlesel bağışıklık kazanılması için aşı olunması taraftarı olduğunu belirtti. Topsakal, “Herhangi bir yan etkisi olmadı” dedi.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki bir diğer görevli...

A+A-

Buse Nil Tokur

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Arş. Gör. Dr. Fatih Emre Topsakal, pandeminin bitmesi için aşı olmaktan başka çare olmadığını ve toplumun yüzde 60 aşılanıp kitlesel bağışıklık kazanılması için aşı olunması taraftarı olduğunu belirtti. Topsakal, “Herhangi bir yan etkisi olmadı” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki bir diğer görevli Arş. Gör. Dr. Hıdır Tanyıldızı, Covid-19 aşısından sonra sadece kol ağrısı dışında bir yan etkisi hissetmediğini dilet getirdi. Dr. Tanyıldızı, “Yapıldıktan bir süre sonra 20-30 dakika hastanede beklemekte fayda var. Ani bir yan etki durumu oluşup oluşmayacağını görmek için. Daha sonrasında özel bir şey yapmak gerektiğini düşünmüyorum. Olası yan etkide hastaneye başvurmak dışında” dedi.

Daha önce Covid geçirdiğini söyleyen Dr. Tanyıldızı, “Bir hekim olarak aşı yaptırmaktan çekinmedim. Hastalığı hafif atlattım diyebilirim. Hafif olmasına rağmen hala çok iyi tat ve koku alamıyorum. Keşke geçirmeden asi olabilseydim. Bu hastalıktan toplum olarak kurtulmak için herkesin aşı yaptırması gerektiğini düşünüyorum. Toplum olarak aşı yaptırma konusunda bir direnç oluşursa 3-5 yıl sonra bile maskeyle yasamak zorunda kalabiliriz” şeklinde konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki bir diğer Dr. Çağatay Gemci, aşı sonrası herhangi bir yan etkisi yaşamadığını ve olumsuz bir vaka görmediğini belirtti.

Aşı sonrası maskelerin çıkarılmasını doğru bulmadığını belirten Dr. Gemci, “Herkes aşılanmadan veya aşılanıp antikor üretmeden korunma kurallarına devam edeceğiz” dedi.

Sinovac aşısının etkinlik yüzdesinin en az olmasına rağmen yüzde 50 koruyucu olduğunu dile getiren Dr. Gemci, “Şu an dünyadaki Coronavirüs aşılarından etkinlik yüzdesi en az olan Sinovac olsa bile en az  yüzde 50 koruyucu bir aşıdır. Hastalığı geçirseniz bile ağır geçirmemenizi sağlıyor o yüzden vatandaşa bulabildiği ilk aşıyı yaptırmasını öneririm” ifadelerini kullandı.

Dr. Gemci, sözlerine şöyle devam etti: “Maskeyi çıkarmayın, umutlarınızı hiç açmadığınız çocukluk albümlerinizin olduğu çekmeceye koyabilirsiniz”

Bu haber toplam 2179 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.