TRAFİK HAFTASI MUĞLA’DA ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

TRAFİK HAFTASI MUĞLA’DA ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Her yıl 7-13 Mayıs tarihinde kutlanan “Karayolu Trafik Haftası” etkinlikleri çerçevesinde Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile paydaş kurumların standı kurularak vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

A+A-

Her yıl Mayıs ayında kutlanan “Karayolu Trafik Güvenliği Günü” ve “Karayolu Trafik Haftası” Muğla’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bu kapsamda Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü öncülüğünde İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik timleri, Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Sağlık ekipleri, AFAD, UMKE ve paydaş kurumlar tarafından stant açılarak vatandaşlara broşür dağıtıldı.

Trafik kurallarına ve yaya geçiş üstünlüğüne dikkat çekilen stantlarda, gerekli araç ve gerekler vatandaşlara tanıtılarak, bilgilendirme yapıldı.

Daha sonra Menteşe Emirbeyazıt İlkokulunda, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Kayhan Dadaşoğlu’nun katılımıyla öğrencilere trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı. Öğrenciler, trafik ekipleriyle eğlenceli vakit geçirdi.

“EĞLENİRKEN ÖĞRETİYORUZ”

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, “Her yılın Mayıs ayının ilk haftası trafik haftamız. Muğla’da çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik faaliyetlere devam ediyoruz. Okullarda eğitim veriyoruz. Hediyelerimiz oluyor. Öğrencilere tişört, şapka, düdük dağıtıyoruz. ‘Öncelik hayatın, öncelik yayanın’ kuralını çocuklarımıza öğretmeye çalışıyoruz. Trafik kuralları konusunda bilinçlendirmeler yapıyoruz. Çocuklarla çocuk olup, onlarla birlikte trafik haftamızı kutlayıp, farkındalık yaratarak bir şeyler üretmeye, öğretmeye çalışıyoruz. Yine etkinlikler çerçevesinde Emirbeyazıt İlkokulunda çocuklarımıza yaya geçişinden nasıl geçilir, karşıdan karşıya geçerken nelere dikkat edilir, trafik levhaları neleri işaret ediyor ve yayaların uyması gereken kuralları öğrettik. Kısacası eğlendirirken eğitim veriyoruz. Bu vesileyle de Trafik Haftamı kutluyoruz” dedi.

Bu haber toplam 351 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.