TÜGVA’dan Mucit Ramazan’a eğitim desteği

TÜGVA’dan Mucit Ramazan’a eğitim desteği

Neval Çolak ArslanMuğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı kırsal Sazak Mahallesi’nde elektriği olmayan evde ailesiyle birlikte yaşayan lise öğrencisi Ramazan Kargılı kaynak suyundan elde ettiği enerjiyle su ve güneşle çalışan elektrikli aletler icat etmişti.19 yaşındaki Ramazan Kargılı, yaşadıkları ekonomik sıkıntılar dolayısıyla ve anne, babasının işlerini kolaylaştırmak adına hurdacıdan aldığı ikinci el malzemeler ile elektrik süpürgesi,...

A+A-

Neval Çolak Arslan

Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı kırsal Sazak Mahallesi’nde elektriği olmayan evde ailesiyle birlikte yaşayan lise öğrencisi Ramazan Kargılı kaynak suyundan elde ettiği enerjiyle su ve güneşle çalışan elektrikli aletler icat etmişti.

19 yaşındaki Ramazan Kargılı, yaşadıkları ekonomik sıkıntılar dolayısıyla ve anne, babasının işlerini kolaylaştırmak adına hurdacıdan aldığı ikinci el malzemeler ile elektrik süpürgesi, yoğurt dövme makinesi ve biber öğütme makinesi gibi birçok icat yapıyor.

İlerideki hedefi mühendis olan mucit Ramazan’a TÜGVA Muğla İl Temsilciliği’nce hem eğitim alanında, hem de yaşamı boyunca destek geldi.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Tören’in makamında gerçekleşen buluşmada, TÜGVA temsilcileri, Ramazan’a eğitim hayatı boyunca destek vereceklerini belirtti.

TÜGVA Muğla İl Temsilcisi İbrahim Ertaş ve Lise Koordinatörü Mehmet Keleş’in bulunduğu buluşmaya İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’de katıldı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'ye destekleri için teşekkür eden TÜGVA Muğla İl Temsilcisi İbrahim Ertaş, “Geleceğin inşası için kararlı adımların atıldığı ve büyük Türkiye yolunda çalışmaların yoğunlaştığı bu günlerde Vakıf olarak devletimizin istikametinde yürüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın bizlere gösterdiği Milli ve Manevî duyguları yüksek bir nesil için, çıktığımız yolda çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu çalışmalar kapsamında Ramazan kardeşimize geleceğin mühendisi olması yolunda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Görüşmenin ardından TÜGVA MuğlaLise Koordinatörü Mehmet Keleş mucit Ramazan’a çeşitli çalışma kitapları, motive edici hediyelerve TÜGVA tişörtü hediye etti.

Bu haber toplam 386 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.