Tüm yürekler depremzedeler için birleşti

Tüm yürekler depremzedeler için birleşti

NEVAL ARSLAN// 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen depremlerin ardından depremzedelerin acısını paylaşma, yaraları sarma, yeniden ayağa kalkma çalışmaları devam ediyor. Depremin ilk gününden itibaren Menteşe’de gönüllü vatandaşlardan oluşan bir Afet Dayanışma Koordinasyonu kurularak, deprem bölgesine ve Muğla’ya getirilen depremzedelere lojistik destek sağlanıyor.

A+A-

MAK YARALARI SARIYOR

NEVAL ARSLAN// 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen depremlerin ardından depremzedelerin acısını paylaşma, yaraları sarma, yeniden ayağa kalkma çalışmaları devam ediyor. Depremin ilk gününden itibaren Menteşe’de gönüllü vatandaşlardan oluşan bir Afet Dayanışma Koordinasyonu kurularak, deprem bölgesine ve Muğla’ya getirilen depremzedelere lojistik destek sağlanıyor.

Tabip Odası, TMMOB, KESK, DİSK ve Muğla Barosunun çağrısıyla demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve gönüllü vatandaşların oluşturduğu Afet Dayanışma Koordinasyonu Halk Dayanışma Noktası (MAK), Menteşe’de depremzede vatandaşların ulaşım, barınma, ayni ihtiyaç, eğitim, sağlık, psikolojik destek gibi çok geniş bir alana yayılan ihtiyaçlarının daha organize ve uzun soluklu bir şekilde karşılanmasını sağlıyor.

Kent Meydanı Katlı Otopark altındaki dayanışma noktasında ayni ihtiyaç malzemelerinin paylaşılmasının yanı sıra Muğla’ya gelen depremzede vatandaşların transferi, konaklamalarının sağlanması yanı sıra depremzede vatandaşların ifade edilen diğer taleplerin karşılanması için de çalışmalar hızla devam ediyor.

Kısa zaman süreci içerisinde oluşan düzen çerçevesinde nöbet sistemi geliştirerek koordinasyon merkezi her gün 11:00 ile 18:00 saatleri arası açık olup yanı sıra dayanışma göstermek isteyen vatandaşlar tarafından getirilen her türlü ürün ve merkeze gelen depremzedelerce yararlanılan malzemeler kayıt altına alınıyor.

snm-9502.jpg

Üye kurum ve kuruluşlar aracılığıyla deprem bölgesiyle temas halinde olduklarını belirten Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Dr. Cafer   Şahin, “Deprem felaketinin yaşandığı andan itibaren ülkemizin dört bir yanından dayanışma gönüllülerinin, demokratik kitle örgütlerinin,  belediyelerin, siyasi partilerin, dernek ve vakıfların sorumluluk alarak deprem bölgelerine dayanışmaya koşmaları ve ellerinden geldiğince yaraları sarmaya çalışmaları toplumsal hafızamızda yer edinmiştir. Halk bu felaketin zor koşullarında dayanışma ruhunu sergilemiş, dayanışmanın gücünü göstermiştir” dedi.

“PAYLAŞILACAK ÇOK ACI, SARILACAK ÇOK YARA VAR”

“Bu zorluğun ve zorunluluğun farkındayız, bu yüzden de dayanışmamızı güçlendirerek devam ettirmeye kararlıyız” diyen Dr. Şahin, “Deprem felaketinden bu yana yaklaşık 1 ay geçti. Biliyoruz ki yaşadığımız acılar uzun süre dinmeyecek, biliyoruz ki paylaşılacak çok acı, sarılacak çok yara var. Biliyoruz ki hem deprem bölgelerinde olan depremzede yurttaşlar, hem de diğer şehirlerimize gelen depremzede yurttaşlarla dayanışma görevimiz uzun süre devam edecek. Bilindiği üzere, yaşadığımız afetten sonra çok sayıda yurttaş Muğla’ya gelmiştir. Felaketin ilk günlerinde deprem bölgesinde yürütülen dayanışma faaliyetlerinde üzerine düşeni yerine getiren Muğla’da yaşayan yurttaşlar, şehirlerine gelen depremzede misafirlerimiz için de aynı dayanışmayı sergilemeye devam etmiştir ve devam etmektedir. Kamu kurumları ve belediyelerin yanı sıra çeşitli odalar, sendikalar, dernekler ve siyasi parti il örgütleri bu dayanışma faaliyetlerinin organizasyonunda sorumluluk almışlardır. Muğla halkına ve dayanışma faaliyetlerinde sorumluluk alan bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

snm-9526.jpg

HALK DAYANIŞMASI

Kamu kurum ve kuruluşlarının anayasal bir görev olarak yerine getirmeye çalıştıkları ve genel olarak depremzedelerin temel ihtiyaçlarının asgari düzeyde karşılanmasını amaçlayan ve kapsamı kanunla belirlenmiş faaliyetlerine ek olarak, bir halk dayanışmasının görev ve ihtiyaç olduğu düşüncesinden yola çıktıklarını dile getiren Dr. Şahin, “Tabip Odası, TMMOB, KESK, DİSK ve Muğla Barosunun çağrısıyla demokratik kitle örgütleri, siyasi partiler ve gönüllü yurttaşlardan oluşan bir Afet Dayanışma Koordinasyonu kurulmasını kararlaştırılmış olup, bu koordinasyonladepremzede yurttaşların ulaşım, barınma, ayni ihtiyaç, eğitim, sağlık, psikolojik destek gibi çok geniş bir alana yayılan ihtiyaçlarının daha organize ve uzun soluklu bir şekilde karşılanması hedeflenmektedir. Ama hiç kuşkusuzkoordinasyonunun en temel amacı dayanışma göstermek isteyen yurttaşlar ile depremzede yurttaşların buluşmasını sağlamak ve dayanışma faaliyetlerini kolaylaştırmaktır. Koordinasyon kısa zamanda toplumda karşılık bulmuş ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi de yer tahsisi ve destek sağlamıştır” dedi.

“İLÇELERDE DE KOORDİNASYONUN FAALİYET GRUPLARI OLUŞMUŞ DURUMDA”

Bugüne kadar KYK yurtlarından ve evlere yerleşen ailelerden merkeze gelen depremzede sayısının 500’e yaklaştığını kaydeden Dr. Şahin, “Merkezimize yüzlerce dayanışmacı bir bölümü yeni sıfır giysi, temizlik ürünleri,gıda, bir bölümü de temiz ikinci el giysi,ayakkabı gibi ürünleri getirmişlerdir. Ayrıca köylülerce de depremzedelerle dayanışmak amacıyla kendi üretimleri olan doğal ürünler merkezimize teslim edilmiştir. Bunun yanısıra depremzedelerin konaklaması için konut sağlanması, eşyalarının yerleştirilmesi, depremzedelerin hukuki ve resmi işlemleri konusunda danışmanlık ve destek sağlanması da şimdiye kadar yürüttüğümüz dayanışma faaliyetleridir. Benzer şekilde Muğla ilçelerinde de koordinasyonun faaliyet grupları oluşmuş durumdadır ve depremzedelerle dayanışmamız ilçelerde de sürdürülmektedir. Önemle ifade etmek isteriz ki oluşturulan koordinasyon kısa vadeli bir oluşum değil, hem yaşadığımız deprem felaketinin gerektireceği uzun soluklu dayanışmayı hem de daha sonra yaşanabilecek diğer afetler sırasında gerekli koordinasyonun sağlanmasını amaçlayan uzun vadeli bir birlikteliktir” ifadelerine yer verdi.

MUĞLA AFETLERE HAZIR HALE GELECEK

Muğla’da afet farkındalığının artması ve deprem başta olmak üzere Muğla’nın afetlere hazır hale getirilmesi konusunda da önümüzdeki süreçte takipçisi olacaklarını ifade eden, Dr. Şahin, “Tüm yurttaşları ve kitle örgütlerini koordinasyonumuza katılmaya, dayanışmayı güçlendirmeye, yan yana gelmeye, yaralarımızı birlikte sarmaya, acılarımızı paylaşmaya davet ederken dayanışmamıza katkı koyan tüm yurttaşlara, sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere, sendikalara ve meslek odalarına bir kez daha teşekkürü borç biliriz. Dayanışmayla yaralarımızı saracak, hep birlikte yeniden ayağa kalkacak ve umut dolu güzel günler için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Dr. Cafer Şahin, “6 Şubat’ta ülke olarak büyük bir felaket yaşadık. Geride büyük bir yıkım ve tarifsiz acılar bırakan bu deprem felaketinin ardından ülkece kayıplarımızın acısını paylaşmaya, yaralarımızı sarmaya, yeniden ayağa kalkmaya çalışıyoruz. Bu elim deprem felaketinde kaybettiklerimizin acısını yürekten paylaştığımızı bu vesileyle bir kez daha ifade ediyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

 

Bu haber toplam 272 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.