Turistler diş için turizm bölgeleri seçiyor

Turistler diş için turizm bölgeleri seçiyor

 Sinan BoyacıMuğla, ağız ve diş sağlığı tedavisinde de diğer illere göre en çok tercih edilen kentler arasında yer alıyor. Diş hekimi Gökhan Hilmi Üner, "Sağlık turizmi, diş hekimleri için de, şehir için de, ülkenin genel ekonomisi için de çok ciddi bir ekonomik kaynak sağlıyor” dedi. Açıklama yapan deneyimli diş hekimi Gökhan Hilmi Üner, “Pandemi süreci başladığında bizde diş klinikleri olarak acil vakalar dışında başka hasta almıyorduk....

A+A-

 Sinan Boyacı

Muğla, ağız ve diş sağlığı tedavisinde de diğer illere göre en çok tercih edilen kentler arasında yer alıyor. Diş hekimi Gökhan Hilmi Üner, "Sağlık turizmi, diş hekimleri için de, şehir için de, ülkenin genel ekonomisi için de çok ciddi bir ekonomik kaynak sağlıyor” dedi.

 Açıklama yapan deneyimli diş hekimi Gökhan Hilmi Üner, “Pandemi süreci başladığında bizde diş klinikleri olarak acil vakalar dışında başka hasta almıyorduk. Personel sayımızı azalttık. Acil hastalarımıza yardımcı olduk.  Gerekli önlemleri alıp bu konuda bilgilendikçe normale geçmeye başladık. Her hastadan sonra odayı dezenfekte ettik. Bu süreçte özel klinikler tercih edilir oldu. Ağız diş sağlığı estetiğin en önemli bir parçası ama estetik amaçlı tedavi olmak isteyen hastalar randevularını ileriki tarihlere ertelediler. Hasta sayımız arttı ama ekonomi olarak çok etkilemedi. Sahil kesimindeki klinikler toplum ağız ve diş sağlığı ile ilgili sıkıntılarımız vardı. Biz diş hekimleri daha öğrenciyken uygulama derslerinde çok fazla vakaya bakıyoruz. Hem bilgimiz  hem de el becerimiz  artıyor. Yabancıların bizleri tercih etmenlerinde ki en önemli etkenlerden biride bu. Diğer neden ise döviz kurunun etkisi var. Yurt dışında yapılan bir ameliyatı Türkiye’de üçte bir oranında yapılması. Turistler  gelmeden önce diş hekimlerinden randevu alıyorlar. Böylelikle hem tatillerini yapıyorlar hem de sağlık sorunlarını çözüyorlar.  Yurt dışındaki bir çok hekim ölçüleri bizim ülkeye göndererek burada protezleri yaptırıyor. Çünkü ülkemizde kaliteli ve daha uygun fiyata yapılıyor" dedi.

Bu haber toplam 645 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.