Turizmcilikten zeytinyağı üreticiliğine

Turizmcilikten zeytinyağı üreticiliğine

Turizmci Çiğdem Sarı Fraser İngiliz mimar eşi 72 yaşındaki Cliff Fraser ile birlikte zeytinyağı üreticiliğine başladı.İki yıldır zeytinyağı üretimi yapan ve bu yıl girdiği Ulusal Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda 180 üretici arasından birinci olarak, Altın Ödül’ün sahibi olan İngiliz Mimar Fraser, “Eşim ile birlikte 20 dönüm arazide bulunan ve yaşları 20-500 yıl arasında değişen zeytinliğe sahip çıktık. 20 yıl önce satın aldığımız...

A+A-

Turizmci Çiğdem Sarı Fraser İngiliz mimar eşi 72 yaşındaki Cliff Fraser ile birlikte zeytinyağı üreticiliğine başladı.

İki yıldır zeytinyağı üretimi yapan ve bu yıl girdiği Ulusal Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda 180 üretici arasından birinci olarak, Altın Ödül’ün sahibi olan İngiliz Mimar Fraser, “Eşim ile birlikte 20 dönüm arazide bulunan ve yaşları 20-500 yıl arasında değişen zeytinliğe sahip çıktık. 20 yıl önce satın aldığımız ve içerisinde 600 zeytin ağacının bulunduğu Dörttepe Köyü’ndeki araziye yerleşerek iksir zeytinyağı üretimine başladık” dedi.

ALTIN ÖDÜLÜNÜ KAPTI

Turizmci Çiğdem Sarı Fraser ise, “Çocuğumuz olmadı, zeytin ağaçlarımızı çocuğumuz edindik. Ağaçların büyük bir bölümünü Memecik zeytini ile aşılayarak iki yıl önce üretime geçtik. Kendimizi tanıtmak adına girdiğimiz ilk çalışmada Altın Ödülü almak moralimizi yükseltti” diye konuştu.

FRASER’S OLİVE GARDEN

Organik tarım anlayışıyla dünyasının değiştiğini vurgulayan Fraser, “Seyahat acentesi işletme sahibiyim ancak beş yıl önce hayatımda büyük bir değişiklik yaşadım, farkındalığım arttı ve hayata daha güzel bir pencereden bakmaya başladım. Doğal olarak yaşam tarzım, yemek düzenimde değişti. Vejetaryen beslenmeyi seçtim. Hal böyle olunca kendi gıdamızı kendimiz üretmeye başladık. Organik tarım ilgi alanım oldu. Turizm işletme sahibi olmak yerine çiftçi olmak beni daha mutlu eder hale geldi. Doğa ve toprakla uğraşmak insana hiç bitmek tükenmek bilmeyen başka bir enerji veriyor. Fraser’s Olive Garden adını verdiğimiz çiftliğimizde ve uzman ustaların yanında dünyanın her bir yerinden gelen gönüllü gençlere de toprakla tanışma imkânı sunuyoruz” dedi.

Bu haber toplam 271 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.