Türk Eğitim Sen Muğla Şubesi organizatörlüğünde, öğretmenler Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde kahvaltı programında bir araya geldi.

Cumhuriyetin 100.Yılında Öğretmenler Günü dolaysıyla düzenlenen kahvaltıya MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celal Ateş, Milli Eğitim İl Müdürü Emre Çay, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, Türk Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, öğretim üyeleri, şube müdürleri, öğretmenler ve STK temsilcileri katıldı.

“30 YILLIK BİR EMEK MÜCADELESİNİN TEMSİLCİLERİYİZ”

Programda konuşma yapan Türk Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Mürsel Özata, şunları söyledi:

“Biz devlet ebed müddet anlayışında bir sendika olarak devletimizin ali menfaatleri için milli eğitimde, yüksek öğretimde yapılan her türlü olumlu gelişmeyi destekleyen küçük bireysel menfaatlerden ziyade ortak hakları öne alan bir anlayışa sahibiz. Bu çerçevede eğitimin bir paydaşı olarak hiç karşılık beklemeden hizmet sunmaya devam edeceğiz. Milli Eğitim sistemimiz milli kültürümüzden, Türk Milletini Türk Milleti yapan değerlerden beslendiği sürece birlik ve beraberliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Yahya Kemal’in dediği gibi Kökü mazide olan bir âti tasavvuru ile çağın gerektirdiği donanımlara haiz, teknolojiyi üreten, kullanabilen, araştırma ve sorgulamayı kendine ilke edinmiş, gelişmiş ülkelerle rekabet edebilecek ve aynı zamanda milli ve manevi değerlerle bezenmiş bir nesil yetiştirme derdinde olan düşünce kökleri tarihin derinliklerinde olan 30 yıllık bir emek mücadelesinin temsilcileriyiz.”

“MUSTAFA SABRİLERİN DEĞİL MUSTAFA KEMALİN YANINDAYIZ”

“Seçim öncesi saman alevi gibi seçime endeksli parlamaya çalışan bir sendika değiliz, taklitlerimizden sakınınız. Hak sendikacılığını kendisine şiar etmiş bir sendikayız. Bizim farkımız Allah’ın verdiği irademizi kimseye teslim etmeyiz. Ortak haklarımızı bireysel menfaatlere takas etmeyiz. Gücün değil Hakkın yanındayız. Mustafa Sabrilerin değil Mustafa Kemalin yanındayız. Başta baş öğretmen büyük Atatürk olmak üzere, hayatlarını kutsal vatan toprakları uğrunda feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş bulunan değerli öğretmenlerimizi şükran ve minnetle anıyor, bugüne kadar Türk Milli eğitimine büyük bir inançla, sevgiyle ve gururla hizmet etmiş; uzun ve yorucu yıllar boyunca bilgileriyle bizleri eğitip, yetiştirmiş ve şimdi eserleriyle övünmenin haklı gururunu yaşayan tüm öğretmenlerimizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. İnanıyoruz ki 21. asır Türk Yüzyılı olacaktır. Ve Türk Yüzyılı eğitimle inşa edilecektir. “

Bursa’daki bu park, uyuşturucu bağımlılarının meskeni oldu Bursa’daki bu park, uyuşturucu bağımlılarının meskeni oldu

Konuşmaların ardından sendikalı emekli olan öğretmenlere katılımcılar tarafından plaket takdim edildi.