Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı gençlerle buluştu

Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı gençlerle buluştu

Türk Kızılay 2. Genel Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Tan ve Yusuf Ramazan Saygılı Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’nde gençlerle bir araya geldi.Programa, Türk Kızılay Muğla Şube Başkanlığı’nca 28 Temmuz 2021 tarihinde Marmaris’te başlayan ve akabinde birçok ilçede meydana gelen yangınlarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilerek başlandı.Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Türk Kızılay...

A+A-

Türk Kızılay 2. Genel Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Tan ve Yusuf Ramazan Saygılı Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’nde gençlerle bir araya geldi.

Programa, Türk Kızılay Muğla Şube Başkanlığı’nca 28 Temmuz 2021 tarihinde Marmaris’te başlayan ve akabinde birçok ilçede meydana gelen yangınlarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verilerek başlandı.

Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı gençlerle buluştu

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Türk Kızılay Muğla Şubesi, ilçe şubeler, gönüllüler, öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşen programda gençlerin talep ve önerilerini soran Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, Türk Kızılay’ın ülke genelinde yaptığı çalışmalar hakkında kısa bir bilgi verdi.

“TOPLUMUN GÖRÜNMEZ GİZLİ KAHRAMANLARI”

Gönüllülerin toplumun temel taşı olduğunu dile getiren Türk Kızılay 2. Genel Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı yaptığı konuşmada şu ifadelere verdi: “Gönül gölümüze düşer Gönül veririz, gönül alırız, en sonunda gönüllü oluruz. 1868 de bu konuda yazdığım makalede şöyle söylemiştim; gönüllüler toplumun görünmez gizli kahramanlarıdır demiştim. Kızılay gönüllülük çalışmalarının en kurumsal hale geldiği kurumdur. Osmanlıdan bize kalan kadim değerleri taşıyan büyük kurum Türkiye’de toplumda gönüllük duygularını yücelten bir kurumdur. Yangın oluyor sizler varsınız, deprem oluyor sizler koşuyorsunuz, yoksul oluyor derdine derman olmaya gidiyorsunuz. hepimiz kimin ne acısı varsa onun acısını hissediyoruz.”

İyilik yapmanın toplumdaki birçok kötülüğün önüne geçtiğini söyleyen Ellialtı, “Umutsuz olmaya gerek yok iyilik yapan insanlar var. Birçok gönüllümüz Kızılay’ın iyilik yaptığı insanlardan oluşuyor. İşte gönüllülük, işte iyilik, işte Kızılay. Biz gönüllüyüz, bir araya geldik biz, iyilik yapmak için toplandık. İyi insanlar olarak buradayız.” dedi.

“KIZILAY ENGELSİZ ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK”

“Kızılay’ın faaliyetlerinin zamana ve ihtiyaçlara göre organize olmasını arz ettik bu konuda çeşitli yenilikler yaptık, faaliyetlerimizi süreçlere ayırdık son model son sistem yönetişim tekniklerini aldık uygulamaya başladık son teknolojiyi kullanmaya başladık” diyen Başkan Yardımcısı Ellialtı, “Sahadaki çalışmalarımızı iyileştirmeye güçleştirmeye gayret ettik. Gönüllülük faaliyetlerimizi bir siteme soktuk ve Kızılay tarihinde ilk defa gönüllü yönetimini bir birim haline getirdik ve tüm ülke çapında kılcal damarlara kadar gitmenin yollarını aramaya başladık. Bu kapsamda şubelerimizi güçlendirmeye gayret ettik. Kan gibi afet gibi daha uzmanlık isteyen konular hariç olmak üzere ağırlıklı işlerimizi şubelerimiz vasıtasıyla yapma yoluna gittik. Sadece ilçelerimizde değil, köylerimize, mahallelerimize kadar inecek köy temsilciklerimiz, mahalle temsilciklerimiz olacak. Bütün il ve ilçelerimizde teşkilatlanacağız. Gönüllü yapılarımızı kuracağız. Gençlik çalışmalarımızın olmadığı yerlerde gençlik çalışmalarımız olacak. Kızılay kadın çalışmalarımız, Kızılay engelsiz çalışmalarımız olacak. Engelli arkadaşlarımıza yardım ederken aynı zamanda onları Kızılay gönüllüsü yapıyoruz. İnsanlara iyilik yapmada motive ediyoruz bütün herkesin Kızılaycı olmasını istiyoruz. Birliğin herkese yayılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Programın sonunda Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman,  Türk Kızılay 2. Genel Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, Yönetim Kurulu Üyeleri Ercan Tan ve Yusuf Ramazan Saygılı’ya 48 numaralı forma hediye etti.

Bu haber toplam 480 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.