TÜRKİYE’DE BİR İLK OLAN PROTOKOL, MUĞLA’DA İMZALANDI

TÜRKİYE’DE BİR İLK OLAN PROTOKOL, MUĞLA’DA İMZALANDI

NEVAL ARSLAN// Türkiye’de ilk defa hayata geçirilen “Tarımsal Güç Birliği” projesi, 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü’nde imzalanan protokol ile tüm tarım kooperatiflerini tek çatı altında toplamayı hedefliyor.

A+A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen, Ticaret ve Tarım Bakanlığı’na bağlı tüm tarım kooperatiflerini bir çatı altında toplayan ve Türkiye’de bir ilk olan “Tarımsal Güç Birliği” projesinin protokolü imzalandı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı himayesinde kurulan Muğla Tarım Güç Birliği İşletme Kooperatifi’nde tarımsal amaçlı kooperatiflerin birbirlerinin ihtiyaçlarını görerek ortak satın alma yapmaları, satış ve pazarlama konularında tüketicilere daha uygun ürün satmaları, kapasitelerini güçlendirmeleri, markalaşmalarını oluşturabilmeleri, görünürlüklerini arttırmaları, üretilen tarımsal ürünlerin tanıtılması ve pazarlanması için belediye ve kooperatiftarafından işbirliği çerçevesinde oluşturulan projenin usul ve esaslarının belirlenmesi amaçlanıyor.

cem-9658.jpg

Başkanlık makamında gerçekleştirilen projenin protokol imza töreninde konuşan Muğla Tarımsal Güç Birliği Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk, “Kooperatifimizin kuruluşu yaklaşık 6 ay önce başladı. Amacımız Muğla Büyükşehir Belediyesi ilke birlikte yapacak olduğumuz faaliyetlerde kooperatifleri bir araya taşımak ve bu faaliyetleri etkin bir şekilde sağlanabilir ve sürdürülebilir olmasını sağlamaktı. Bu görüşmelerimizin sonucunda; Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Yeşilüzümlü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Anatolie Kadın Girişimi Üretim Ve İşletme Kooperatifi, Datça Yazı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Yerkesik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Bafa Doğal Yaşam Tarımsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi olarak 7 kooperatif ile birlikte kurmuş olduk. Böyle güzel bir günde protokol imzalamak mutluluk verici. Hatırlanması kolay bir gün. Bütün kooperatif camiasının 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü’nü kutluyorum” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ise, “Biz büyükşehir olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Çok güzel şeyler olacak. Sizlerle beraber olmaktan, sizin inanmanıza ve güvenmenize bağlı olarak bizi bunu yürütüyoruz. Gün çok önemli, 1923 yılında 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü olarak belirlemiştir. Başkanlarım kendi aralarında konuşarak, imza törenimizi bu güzel güne denk getirmişler” ifadelerine yer verdi.

“BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”

Muğla’nın yüzde 55’inin hala kırsal nüfusunun ve kırsal üretiminin içerisinde olduğuna değinen Başkan Gürün, “Turizm alanı olmamıza rağmen, kırsalcılığı devam ettiren şanslı illerden birisi. Bizim çiftçimiz, üreticimiz başka yerlere göç etmemiş, torağını bırakmamış. Geldiğimiz nokta ön gördüğümüz nokta. Eninde sonunda bu toprak ve bu hayvancılığın çok önemli hale geleceği ve üreticinin de yüzünü güldüreceği öngörüsünde bulunmuştuk Henüz daha sistem tam manasıyla revize edilmemiş olsa bile şuandaki değerler fırladı. Çünkü önce karnımızı doyuracağız sonra gelişmemizi sağlayacağız. Sizlerle birlikte bu birliği daha güçlü, daha çok söz sahibi, pazarlık edebilen ve ürününü en yüksek satabilen bir hale getireceğiz. Birlikte yürüyeceğiz. Her şeyi açık açık konuşacağız. Güven duygumuzu gittikçe arttıracağız. Hiçbir hata yapmamamız lazım. Yalan olmayacak, hallederiz, hallederiz demeyeceğiz.” dedi.

BAŞKANLARDAN TEŞEKKÜR

“Bu özel bir günde burada olmaktan mutluluk duyuyorum” diyen Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Cengiz Akdeniz, Tarımsal Güç Birliği’nin kurulmasında da katkıda bulunursak ne mutlu. Beraberce daha güzel şeyler, daha büyük şeyler yapacağımızdan eminim” diye konuştu.

Datça Yazı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Şafak Işıldak ise, “Güç birliği hepimize hayırlı, uğurlu olsun. Bize verdiği desteklerden dolayı Muğla Büyükşehir Belediyemize teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

“Tıbbi aromatik bitki üretimini tesis anlamında, büyükşehir belediyemizin en kısa zamanda vereceği desteklerle tüm ürünleri yöremizde işleyip, mamul madde olarak, piyasaya sunmayı planlıyoruz” diyen Yerkesik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Feyzullah Ören, “Bu anlamlı günde bizim de katkımız olduysa çok teşekkür ediyoruz” dedi.

İmza töreni toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bu haber toplam 554 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.