“TÜRKİYE’DE BİR NOKTA KAZIKLI”

“TÜRKİYE’DE BİR NOKTA KAZIKLI”

Yıllardır Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Kazıklı Mahallesi’nde yaşayan yazar Nejla Özşahin Demirci’nın, yaşadığı mahalleyi konu aldığı “Türkiye’de Bir Nokta Kazıklı” isimli kitabı, geliri Kazıklı İlkokulu’na ve Kazıklı Ortaokulu’na bağışlanmak üzere satışa çıktı.

A+A-

Milas’a bağlı Kazıklı Mahallesi’nde yaşayan yazar Nejla Özşahin Demirci, Kazıklı Mahallesi’ni 310 sayfalık “Türkiye’de Bir Nokta Kazıklı” kitabıyla anlattı.

Kitabının gelirinin Kazıklı eğitimi için harcanacağını açıklayan ve kitabın satışa sunulduğunu duyuran Nejla Özşahin Demirci, kitabın hazırlanış amacı hakkında şunları söyledi: “Doğduğum, büyüdüğüm, çalışma hayatım boyunca da her tatilde geldiğim, son on beş yıldır kesintisiz olarak oturduğum bu köye ait tüm bildiklerimi, geçmişini nesnel yargılarla ve objektif öznel yargılarla, gerçek betimlemelerimle, ara ara da dış bağlantılarla 30 başlık altında toplamaya çalıştım. Kitabımın adı ‘Türkiye’ De Bir Nokta Kazıklı’ dır. Çoğu kişinin bildiği bu coğrafya yalnız benim değil hepimizindir. Kitabım İZAN Yayıncılıktan güzel bir baskıyla çıkmıştır. Maddi ve manevi tüm emek bana aittir. Kazıklı’nın kimliğinin, geçmişinin, ruhunun, değişik açılardan yansıtılması ve değişen dünyada gelecek nesillere en azından hiç değilse masal olarak kalmasıdır. İkinci amaç gençlerin, yaşadıkları yerlerdeki kişileri şimdiden geçmişe dair konuşturup notlar aldırmak ve onlara yazma hevesi kazandırmaktır. Gerçek yaşanmışlıklar her zaman çok önemlidir düşüncesindeyim. Onlara daha iyilerini yazabiliriz hevesi kazandırmaktır. Üçüncü amaç, bu kitaptan gelecek gelirin Kazıklı İlkokulu’na ve Kazıklı Ortaokulu’na bırakılmasıdır ki taşımalı eğitim merkezi olan bu okulun öğrencilerinin ışığını çoğaltmaktır.”

Bu haber toplam 551 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.