Türkiye’nin AR-GE Okulu Muğla’dan

Türkiye’nin AR-GE Okulu Muğla’dan

Milli Eğitim Bakanlığı, Muğla’nın da içinde bulunduğu 21 ilde 40 meslek lisesini AR-GE merkezi olarak belirledi.  Her bir AR-GE merkezini ülkenin öncelikli araştırma alanları ile ilişkilendirerek bu alanlarda ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sunacak. Türkiye genelinde turizm alanında eğitim veren Meslek Liselerinin 2023 vizyonu dâhilinde yapacakları çalışmaları planlamak ve yeni projeler üretmek amacıyla Muğla Menteşe Atatürk MTAL’ni AR-GE...

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı, Muğla’nın da içinde bulunduğu 21 ilde 40 meslek lisesini AR-GE merkezi olarak belirledi.  Her bir AR-GE merkezini ülkenin öncelikli araştırma alanları ile ilişkilendirerek bu alanlarda ülkemizin ekonomik kalkınmasına katkı sunacak. Türkiye genelinde turizm alanında eğitim veren Meslek Liselerinin 2023 vizyonu dâhilinde yapacakları çalışmaları planlamak ve yeni projeler üretmek amacıyla Muğla Menteşe Atatürk MTAL’ni AR-GE merkezi olarak seçti.

Türkiye’de AR-GE merkezi seçilen 36 meslek lisesi arasında, konaklama-seyahat alanında tek, yiyecek-içecek hizmetleri alanında ise 2 okuldan biri olan Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yürüttüğü projeler, patent ve coğrafi işaret çalışmaları ile Türkiye’de marka olacak.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü ve Turizm Fakültesi işbirliğinde fikri mülkiyete odaklanan projeler geliştirecekler çalışmalar yürütülüyor.

Turizm sektöründe dünyada sayılı ülkeler arasında yer alan Türkiye, turizmin başkenti sayılan Muğla’da, turizm ve otelcilik meslek liselerinin uygulama otellerini sektörle yarışır duruma getirmenin yanı sıra sektöre yön veren kurumlara dönüştürmek amaçlanıyor. Öncelikli olarak uygulama otellerinin baştan aşağıya yenilenerek, konaklayan misafirlerin 5 duyusuna hitap edecek ve onlara unutamayacakları bir konaklama hizmeti sağlamak hedefleniyor.

“HEDEFİMİZE ULAŞACAĞIZ”

Okul Müdürü Nuri Ceylan,  “Gerçekleştireceğimiz projelerimizle hem yiyecek-içecek hem de seyahat-konaklama alanlarında Türkiye’de rol model olmayı hedefliyoruz. Yiyecek içecek hizmetleri alanında, Beslenme Dostu Okul Çöreği; konaklama ve seyahat alanında ise Beş Duyu Oteli projesini geliştirdik. Bakanlığımız tarafından oldukça ilgi gördü. Beslenme dostu okul çöreğinde, hedefimiz gelişim çağındaki ilköğretim öğrencilerimizin bünyesel gelişmelerine destekleyecek, zengin besin ögelerini içeren bir çörek oluşturmak. Böylece düzenli beslenme olanağına sahip olmayan çocuklarımızın sağlıklı beslenmesine ve gelişimlerine katkı sağlayacağız. Maliyetini de düşük tutacağız. Hepsinin araştırmaları üniversitede yapılıyor” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise, “Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan Ar-Ge merkezimiz, çalışmaları ile fikri mülkiyete odaklanan projeler geliştirecek. Bu anlamda ilk somut projelerimizi Bakanlığımıza sunduk. Turizm AR-GE çalışmalarımızda 2021 yılında patent, faydalı model, tasarım ve marka tescili çalışmalarına odaklandık.  Turizm Ar-Ge Merkezi olan ilimizde koyduğumuz hedefimize de ulaşacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 201 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.