TÜRKİYE’NİN BEŞİNCİ YERYÜZÜ PAZARI ARASTA’DA KURULUYOR

TÜRKİYE’NİN BEŞİNCİ YERYÜZÜ PAZARI ARASTA’DA KURULUYOR

Türkiye’nin beşinci yeryüzü pazarı, Muğla’nın Menteşe ilçesinde bulunan tarihi Arasta’da kurulması planlanıyor. Menteşe Belediyesi, Muğla Ticaret Borsası (MTB) ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliğinde 8 Temmuz’da açılması planlanan üretici pazarı için imzalar atıldı.

A+A-

Slow Food Muğla, Türkiye’nin beşinci yeryüzü pazarı için kolları sıvadı. Menteşe Belediyesi, MTB, MUTSO ile Slow Food Muğla, tarihi Arasta’da yeryüzü pazarı kurulması amacıyla protokol imzaladı.

MUTSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen protokol imza törenine Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, MTB Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ve Slow Food Muğla /Arasta Yeryüzü Pazarı Topluluk Sözcüsü Gürkan Tetik katılım sağladı.

8 TEMMUZ’DA İLK PAZARIN AÇILMASI PLANLANIYOR

İmzalanan protokol kapsamında Türkiye’nin beşinci yeryüzü pazarı Muğla Menteşe’de tarihi Arasta bölgesinde kurulacak. 8 Temmuz Cumartesi günü ilk pazarın açılması planlanıyor.

SLOW FOOD YERYÜZÜ PAZARI NEDİR?

Hızlı yaşam temposuna karşı bir duruş geliştirmek ve yok olmaya yüz tutmuş yerel yeme-içme  alışkanlıklarını korumak amacıyla oluşturulan Slow Food hareketinin bir parçası olan yeryüzü pazarları, sağlıklı ve hakkaniyetli beslenme kurallarını hayata geçirmek amacıyla kurulmaktadır. İyi, adil ve temiz üretim yapan yerel üreticilerin tüketiciler ile buluşmasının sağlanmasının yanısıra yerel gıda kültürlerinin, yerel tasarımcılarla biyoçeşitliliğin korunması açısından da önemi bir görev üstlenmektedir.

SLOW FOOD MUĞLA

Slow Food Muğla Topluluğu, Muğla Tanıtım Platformu işbirliğinde Muğla tarihi Arasta bölgesini canlandırmak için faaliyetler ve çalışmalar yürütmekte olup, aynı amaç doğrultusunda bölgede Muğla Düğün Yemekleri Festivalini de hayata geçirmiştir.

Bu haber toplam 227 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.