UGBİD’TEN KUŞ GÖZLEMİ ETKİNLİĞİ

UGBİD’TEN KUŞ GÖZLEMİ ETKİNLİĞİ

UGBİD Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Muğla şubesiyle doğa ve eğitim adına iş birliği yaptı. Lise öğrencilerine yönelik etkinliğe 70 öğrenci eşlik etti. Uluslararası Genç Bilim İnsanları Derneği Başkanı Biyolog Mehmet Ali Onaran liderliğinde düzenlenen etkinlik gençlerin çevreye duyarlığına dikkat çekti.Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Muğla Şube Müdürlüğü öğrencilere şapka, kalem ve poster...

A+A-

UGBİD Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Muğla şubesiyle doğa ve eğitim adına iş birliği yaptı. Lise öğrencilerine yönelik etkinliğe 70 öğrenci eşlik etti. Uluslararası Genç Bilim İnsanları Derneği Başkanı Biyolog Mehmet Ali Onaran liderliğinde düzenlenen etkinlik gençlerin çevreye duyarlığına dikkat çekti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Muğla Şube Müdürlüğü öğrencilere şapka, kalem ve poster dağıtarak doğal güzelliğimiz olan biyoçeşitlilik abidesi kuşların tanıtımına katkı sağladı.

UGBİD Yönetim Kurulu Başkanı Onaran, ekosistem, canlılık doğa, çevre kirliliği ve Muğla kuşları hakkında öğrencilere doğada eğitim verdi. Milas Tuzla gölünde doğada gerçekleşen eğitime doğa ve milli parklarda katkı sağlayarak gençlerin ilgi odağı oldu. Onaran, “Kuşlarımızın eko turizme katkılarını belirterek ulusal ve uluslararası kamplar düzenleyerek doğal güzelliklerimiz ve biyoçeşitliliğimizi turizme kazandıracağız” dedi.

Dürbün ve fotoğraf makinaları ile doğanın güzelliği olan ekosistemin incisi kuşları gözlemleyip fotoğrafladılar. UGBİD, eğitimin her alanında öğrencilere bilimsel  katkı sağlamaya devam edeceğini bildirdi. Muğla’nın kuşları posterle tanıtıldığı etkinlikte termik santrallerin bölgemizi tehdit ettiği, kanser vakalarındaki artıştan bilinçsiz avcılığa kadar tüm konulara değinildi. Bilimin topluma yayılmasında öncülük eden UGBİD, gençlerin ilgisini çekmeyi başardı.

Bu etkinlikten sonra gençlere Bodrum şehir turu düzenlendi. Bodrum’un tarihsel evlerin ve dokusu gezilerek, fotoğraflanarak öğrencilere anlatıldı. Lise öğrencileri için farkındalık oluşturan etkinlikle doğanın korunması ve biyolojik çeşitliliğin öneminde onlarında gönüllü olarak bilim ve çevre zincirin halkası gibi topluma yayılmasının önemine vurgu yapıldı.

Bu haber toplam 513 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.