Ula Belediye Başkanı Özay Türkler oldu

Ula Belediye Başkanı Özay Türkler oldu

Sinem KarakayaUla Belediye Başkanı İsmail Akkaya’nın vefatının ardından toplanan Ula Belediye Meclisi yeni belediye başkanını seçti. AK Parti’den Özay Türkler ile CHP’den Mustafa Dağlıoğlu’un yarıştığı seçimde Türkler, 9 oy alarak Ula Belediye Başkanlığı’na seçildi.6 AK Parti, 6 CHP ve 3 MHP’li belediye Meclis üyesinin oy kullandığı ve AK Parti’den Özay Türkler ile CHP’den Mustafa Dağlıoğlu’un yarıştığı seçimin birinci...

A+A-

Sinem Karakaya

Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya’nın vefatının ardından toplanan Ula Belediye Meclisi yeni belediye başkanını seçti. AK Parti’den Özay Türkler ile CHP’den Mustafa Dağlıoğlu’un yarıştığı seçimde Türkler, 9 oy alarak Ula Belediye Başkanlığı’na seçildi.

6 AK Parti, 6 CHP ve 3 MHP’li belediye Meclis üyesinin oy kullandığı ve AK Parti’den Özay Türkler ile CHP’den Mustafa Dağlıoğlu’un yarıştığı seçimin birinci turunda AK Parti Adayı Mimar Özay Türkler 9 oy, CHP Adayı Mustafa Dağlıoğlu 6 oy aldı.

Bu sonuçla üçte ikilik çoğunluğun sağlanamaması üzerine seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda sonuç değişmezken, seçimde üçüncü tura gidildi. Bu turda da 9-6’lık açıklanan oy oranı salt çoğunluğu oluşturunca, AK Partili Özay Türkler, başkanlığa seçildi.

Türkler, önümüzdeki yerel seçim dönemine kadar Ula Belediye Başkanlığı görevini yürütecek.

Bu haber toplam 559 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.