Ülkü Ocakları’ndan ‘Yerel Esnafa Sahip Çık’ kampanyası

Ülkü Ocakları’ndan ‘Yerel Esnafa Sahip Çık’ kampanyası

Buse Nil TokurSosyal, kültürel ve eğitim alanında önemli çalışmalara imza atan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Muğla İl Başkanlığı, Muğla’nın özel konularına da parmak basıyor. Yerel esnaf vurgusuna destek olan Muğla Ülkü Ocakları, Muğla halkına yerel esnafına sahip çık vurgusu yaptı.Ülkü Ocakları İl Başkanı Burak Demirel, dünya olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Pandemi sürecinde ekonomimizin tüm katmanlarında zorluklar görülürken...

A+A-

Buse Nil Tokur

Sosyal, kültürel ve eğitim alanında önemli çalışmalara imza atan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Muğla İl Başkanlığı, Muğla’nın özel konularına da parmak basıyor. Yerel esnaf vurgusuna destek olan Muğla Ülkü Ocakları, Muğla halkına yerel esnafına sahip çık vurgusu yaptı.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Burak Demirel, dünya olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Pandemi sürecinde ekonomimizin tüm katmanlarında zorluklar görülürken esnaf ve sanatkârlarımız da bu etkilerden büyük ölçüde zarar gördüler. Geçmişten günümüze ekonominin can damarı olan esnaflarımızın hayatta kalabilmeleri, ülkemiz ekonomisi adına büyük önem taşımaktadır. Ekonomik olarak zor şartlar yaşayan esnaflarımıza destek olarak alışverişlerimizi özellikle yerel firmalardan yapmamız büyük önem taşımaktadır. Yerel firmalar, hem kendisi bu kentte yaşayan, hem de yanında çalıştırdığı kişileri ilimizin kaynaklarından istihdam eden, ilimize katma değer ve istihdam sağlayan işletmelerdir.

“YEREL ESNAFIMIZA DESTEK ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ”

İl Başkanı Demirel,  “Tüm geçimini Muğla halkına bağışlamış olan, iyi günde kötü günde,  düğünümüzde, cenazemizde hep yanımızda bulunan, selamını, muhabbetini bizlerden eksik etmeyen yerel esnafımıza destek çağrısında bulunuyoruz” diyerek vatandaşları duyarlı olması konusunda uyarıda bulundu.

Muğla’nın öncelikle kendi değerlerine sahip çıkması gerektiğine vurgu yapan Demirel, “Muğla esnafımızın parası yine bizlere dönüyor. Yerel esnafımız Muğla’da kazanıyor, kazandığını Muğla ile paylaşıyor ve Muğla’ya yatırım olarak döndürüyor. Ama ulusal markalar kazançlarını akşam 5’ten sonra başka illere aktarıyor. Buradan bir kez daha herkese yerel esnafa sahip çıkma çağrısında bulunuyorum. Bizim marketimiz, bizim berberimiz, bizim bakkalımız, bizim kasabımız, bizim mobilyacımız, bizim kuaförümüz, bizim dönercimiz, bizim fotoğrafçımız kısacası bizim esnafımız bilinciyle hareket etmeye davet ediyorum” dedi.

“GÜN; BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜDÜR”

Demirel, sözlerine şu şekilde devam etti: “Milliyetçilik duyguları barındıran herkese böylesine bir dönemi yaşarken bazı görevler düşüyor. Bu görevlerin başında da yerel esnafımıza sahip çıkmak geliyor. Alışverişlerimizi mümkün olduğunca yerel esnafımızdan yapmaya gayreti göstermemiz güzel bir dayanışma örneği olacaktır. Gün, dayanışma içerisinde olma günüdür. Gün, birbirimize olan saygının daha da artması gereken gündür. Gün, her türlü ekonomik zorluklar içerisinde ayakta kalma çabasında olan esnafımıza sahip çıkma günüdür” Unutmayın, esnaf bu şehrin ışığıdır. Işığınız sönmesin.”

Bu haber toplam 242 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.