ÜNİVERSİTELİLER HEM YARIŞTI HEM EĞLENDİ

ÜNİVERSİTELİLER HEM YARIŞTI HEM EĞLENDİ

“Türk Mutfağı Haftası” Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) bünyesindeki Meslek Yüksekokullarının Aşçılık Programları ile Turizm Fakültesi tarafından çeşitli yarışmalar ve etkinliklerle kutlandı.

A+A-

Türkiye'de ilk defa 21-27 Mayıs tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile düzenlenen Türk Mutfağı Haftası, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri Kötekli’deki kortej yürüyüşü ile başladı. Kortej yürüyüşü esnasında öğrenciler yol boyunca müziğe eşlik ederek oynadı. Program, MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri salonunda devam etti. 

 Burada MSKÜ Muğla Meslek Yüksekokulu, Marmaris Meslek Yüksekokulu, Milas Meslek Yüksekokulu, Ortaca Meslek Yüksekokulu, Datça Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programları ile Turizm Fakültesi Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü öğrencileri arasında “Gastronomi Bilgi Yarışması” düzenlendi.

Yarışma öncesi Türk Mutfağı Haftası konulu sunum Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl tarafından yapıldı. 

 Türk Mutfağının, asırlardan beri ocaktan tüten bir bilgelik birikimi olduğunu vurgulayan Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl yaptığı konuşmada Kültür ve Turizm Bakanlığımız turizmin birçok alanında olduğu gibi gastronomi turizminde de etkili tanıtımlar yaparak dünya turizminin dikkatini ülkemize ve bu alana çekmeyi hedeflemektedir. Bundan dolayı Muğla İl ve İlçelerinde yoğun etkinliklerle kutlanan bu haftada Valiliğimiz başta olmak üzere kaymakamlıklarımız, il müdürlüğümüz, birçok ilçe belediyemiz, sivil toplum kuruluşlarımız, kurumlarımız, üniversitemiz, otellerimiz ve özellikle şef aşçılarımızın elbirliğinde bir hafta sürecek etkinlikleri organize ettik. Başta Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı olmak üzere Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına, tüm diğer destek veren kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, bu etkinliklerin yeni Türk yemeklerinin ortaya çıkarılması açısından önemli olduğunu belirterek,  "Türkiye jeopolitik açıdan önemli bir konumda ve dolayısıyla dünyanın en kıymetli coğrafyalarından birinde yaşıyoruz. Bu nedenle bu ülkeyi korumak ve geliştirmek için elimizden geleni yapmamız lazım. Bölgemiz pek çok ülkenin ve medeniyetin kesişim noktasında. Bu da onu gastronomi açısından zengin kılıyor. Bilinen, tanınan yemeklerin dışında çok daha farklı lezzetlere sahip bir bölgedeyiz. Bu lezzetleri bulup, ortaya çıkarmamız gerekiyor" dedi.

 Konuşmaların ardından düzenlenen Gastronomi Bilgi Yarışması’na 5 Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri ile Turizm Fakültesi Yiyecek İçecek İşletmeciliği bölümü öğrencileri katıldı. Yarışmada ilk turda 15 soru soruldu; en az puan alan iki program elendi. Finale kalan Muğla Meslek Yüksek Okulu ile Milas Meslek Yüksekokulu arasından Muğla Meslek Yüksekokulu yarışmanın galibi oldu.

 Yarışmada dereceye giren öğrencilere şef bıçağı, katılım belgesi, madalya ve kupaları Rektör Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ve Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Zekeriya Bingöl tarafından verildi.

Bu haber toplam 242 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.