Üreticilere damızlık teke dağıtıldı

Üreticilere damızlık teke dağıtıldı

Sinem KarakayaTarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi” kapsamında üreticilere 42 adet daha damızlık teke dağıtıldı.Törene Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Muhammed Sevinç, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mustafa Akıskalı, konu uzmanı teknik personeller ile üreticiler katıldı.Törende konuşan İl Müdür Yardımcısı Muhammed Sevinç, “İlimizde 2010-2014 yılları arasında...

A+A-

Sinem Karakaya

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi” kapsamında üreticilere 42 adet daha damızlık teke dağıtıldı.

Törene Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Muhammed Sevinç, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mustafa Akıskalı, konu uzmanı teknik personeller ile üreticiler katıldı.

Törende konuşan İl Müdür Yardımcısı Muhammed Sevinç, “İlimizde 2010-2014 yılları arasında Saanen ırkı keçiler ile uygulanan projeyi, 2014 yılından bu yana kıl keçisi sürülerinde uyguluyoruz. 2014 yılından bu yana üreticilerimize 583 adet damızlık kıl keçisi tekesi dağıtıldı. Proje kapsamında 2020 yılı Eylül ayında 200 adet damızlık teke dağıttık. Bakanlığımızın ilave bütçe göndermesiyle de bugün 42 adet daha damızlık tekeyi üreticilerimize dağıtıyoruz. Denizli İli Halk Elinde Islah Projesine kayıtlı sürülerden temin edilen keçileri bizzat İl Müdürlüğümüzün teknik personeli seçti. Teke sahiplerini, bu yıl içinde İl ve İlçe Müdürlüklerimize başvuru yapan üreticilerimizden, sürü büyüklüklerine ve önceki yıllarda teke alıp almamalarına göre belirledik ve çekilen kura ile hangi hayvanın hangi üreticimizin olacağını tespit ettik. Üreticilerimizden beklentimiz bu tekelerden yeni elit sürüler oluşturmaları ve kayıtlarını düzenli tutmalarıdır” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, 2009 yılından bu yana 40 ilde uygulanmakta olan “Koyun ve Keçilerde Verimliliği Arttırma Projesi” ile üreticilerin elinde bulunan sürülere yüksek vasıflı erkek damızlık tekelerin dağıtımı ile sürülerde kan değişimi sağlanarak işletmelerin mevcut verimliliğinin artırılması amaçlanıyor. 

Bu haber toplam 227 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.