Üreticilere fidan dağıtıldı

Üreticilere fidan dağıtıldı

Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 2019 yılında başlatmış olduğu “Tıbbi ve Aromatik Bitki Zenginliğinin Artırılması” projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Üreticilerin alternatif gelir getirici yeni bitki çeşitleri ile ekonomik anlamda gelirlerinin artırılması hedeflenen proje kapsamında, Fadıl, Yerkesik, Kıran, Yeşilyurt, Dağpınar, Kuyucak, Zeytin, Sarnıç ve Algı Mahallelerinde Itri ve Tıbbi Bitki fide ve fidanları...

A+A-

Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün 2019 yılında başlatmış olduğu “Tıbbi ve Aromatik Bitki Zenginliğinin Artırılması” projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Üreticilerin alternatif gelir getirici yeni bitki çeşitleri ile ekonomik anlamda gelirlerinin artırılması hedeflenen proje kapsamında, Fadıl, Yerkesik, Kıran, Yeşilyurt, Dağpınar, Kuyucak, Zeytin, Sarnıç ve Algı Mahallelerinde Itri ve Tıbbi Bitki fide ve fidanları dağıtılarak dikimleri gerçekleştirildi. Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) desteği ve Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonu ile üreticilere aralık ayı içinde 52 bin lavanta fidesi ile 1500 defne ve 3 bin keçiboynuzu fidanı temin edilerek üreticilere dağıtıldı.

Fide ve fidanların dağıtım ve dikiminde hazır bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kuray, “Pandemi Süresince sizlerin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Siz yeter ki üretmek isteyin ve üretin. Bu bitkilerin temininde desteklerini esirgemeyen Muğla Valisi Sayın Orhan Tavlı’ya, Menteşe Kaymakamı Sayın Caner Yıldız’a ve İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak’a teşekkür ederiz. Üreticilerimizden gelen taleplerini karşılamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Üreticilerimiz bu ürünlerini yetiştirdiklerinde, bu ürünleri görmeye gelen yerli yabancı turistlere ürettikleri çam balı, zeytin ve zeytinyağı gibi ürünlerini rahatlıkla satmalarına imkân sağlanacaktır” dedi.

Bu haber toplam 235 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.