Muğla Valisi İdris Akbıyık, programa katılan şehit yakınlarına, kahraman gazilere ve gazi aileleriyle tek tek selamlaşarak yakından ilgilendi, hal ve hatırlarını sordu. Samimi bir atmosferde gerçekleşen buluşmada, misafirleriyle gönülden hasbihal etti.
Programda konuşan Vali Akbıyık, “15 Temmuz Millî İrade ve Demokrasi Destanımızın dokuzuncu yıl dönümünde aziz şehitlerimizin aileleri ve kahraman gazilerimizle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyet duyuyorum. Vatanımız, milletimiz, bayrağımız ve mukaddes değerlerimiz uğruna toprağa düşen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ve hayırlı ömürler diliyorum” dedi.
15 Temmuz gecesi milletçe tarihin en zorlu imtihanlarından birinin verildiğini söyleyen Vali Akbıyık, “Saygı değer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, milletimizin sarsılmaz iradesiyle demokrasiye ve vatanımıza sahip çıktık. FETÖ’cü hainlerin tanklarına, kurşunlarına karşı milletimiz bir oldu, birlikte Türkiye oldu. Aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin, bu milletin ortak değeridir, onların kahramanlıkları, bizim için birer emanettir. Ne yapsak, ne söylesek sizlerin hakkını ödeyemeyiz. Çünkü sizler, bu milletin baş tacısınız. Bizler, bu emanete sahip çıkmayı bir borç biliyor; vatanı korumanın, bayrağı yere düşürmemenin, milli iradeyi yaşatmanın sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Bu bilinçle çalışıyor, bu bilinçle yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.