VALİ TAVLI “EVİM YUVAN OLSUN” SEFERBERLİĞİNE KATILMAYA DAVET ETTİ

VALİ TAVLI “EVİM YUVAN OLSUN” SEFERBERLİĞİNE KATILMAYA DAVET ETTİ

Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında, Vali Yardımcıları ve Kaymakamların katılımıyla koordinasyon ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

A+A-

İlçelerde yürütülen yardım çalışmalarının ve depremden etkilenen bölgelerden Muğla’da misafir edilen afetzedelere yönelik çalışmaların koordine edildiği toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra Vali yardımcısı ve Yatırım izleme ve Koordinasyon Başkanı İsmail Soykan, Vali Yardımcıları Ali Yılmaz, Murat Sarı, Vali Yardımcısı vekili ve Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Dalaman Kaymakamı Mesut Yakuta, Datça Kaymakamı Mesut Çoban, Fethiye Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven, Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, Ortaca Kaymakamı Meral Uçar, Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Ula Kaymakamı Baha Başçelik, Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç, Muğla İl AFAD Müdür Vekili Ahmet Aslan ve AFAD Yönetim Hizmetleri Şube Müdür vekili Kutlu Çeler katıldı.

akd09.jpeg

Depremin ilk gününden bugüne kadar yapılan çalışmaların da değerlendirildiği toplantı Muğla AFADİl Müdür vekili Ahmet Aslan’ın sunumu ile başladı.

Depremin ardından bölgeye AFAD Deposundan 2 bin 09 adet çadır, 2 bin 807 adet battaniye, 454 adet mutfak seti, 5 bin 578 adet nevresim takımı, 3 bin 197 adet katlanır yatağın sevk edildiği ayrıca bununla birlikte bugüne kadar deprem bölgesine 690 tır insani yardım malzemesi ve sağlık malzemesinin depremden etkilenen illere karayolu, askeri ve sivil gemiler ve askeri uçaklarla gönderildiği vurgulandı.

Depremden etkilenen illerdeki vatandaşların ihtiyacı olan 344 yaşam konteyneri, 28 seyyar tuvalet, 13 seyyar banyo, 47 tuvalet ve banyonun bir arada bulunduğu konteyner olmak üzere 432 konteynerin bölgeye sevk edildiği belirtildi.

Depremden etkilenen illerden 43 bin 663 vatandaşın Muğla’da misafir edildiği belirtilirken Muğla’dan depremden etkilenen illere 3 bin 963 personel ve 751 aracın gönderildiği ifade edildi.

İlçelerdeki planlanan ve yürütülen çalışmalar hakkında Kaymakamlardan bilgi alan Vali Orhan Tavlı “Devletimiz de güçlü, milletimiz de güçlü; Hep birlikte, dayanışma içerisinde, birlik ve beraberlik içerisinde tek yürek olarak yaralarımızı saracağız, bu zorlu günleri geride bırakacağız” dedi.

Muğla’daki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, Odaların, sivil toplum kuruluşlarının, iş insanlarının, esnafın ve Muğlalıların tüm imkânlarını seferber ederek Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden etkilenen bölgeleri ve vatandaşların yanında olduğunu ve desteklediğini belirten Vali Orhan Tavlı Afet bölgesine yapılan yardımlara hız kesmeden devam ederken diğer yandan Muğla’da misafir edilen depremzede vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılamak ve yaralarını sarmak için çalışıldığını, devletin tüm imkânlarıyla vatandaşın yanında, hizmetinde olunduğunu söyledi.

Vali Orhan Tavlı, Vatandaşların AFAD Yardım Market sitesi (www.afadyardimmarket.gov.tr) üzerinden de yardım kampanyalarına destek verebileceklerini de ifadelerine ekledi.

Konteyner ve Evim Yuvan Olsun kampanyasına da daha fazla destek olunması çağrısında bulunan Vali Tavlı “Asrın felaketinde depremden etkilenen ailelerimizi yuvasız bırakmayalım Evim Yuvan Olsun kampanyasıyla, evini kaybeden vatandaşlarımıza kendi evlerine kavuşana kadar sıcacık yuvalar sağlayabiliriz “ dedi.

Yaraları birlikte sarmak için herkesi Evim Yuvan Olsun seferberliğine katılmaya davet eden Vali Tavlı “Kullanmadığınız bir eviniz varsa; ister bedelsiz tahsis ederek ister indirimli fiyatla kiraya vererek depremzede ailelere destek olun ya da kira yardımı yaparak bu seferberlikte yer alın” ifadelerini kullandı.

Vali Tavlı, “Depremin ilk dakikasından itibaren bölgeye arama kurtarma, tıbbi ve insani yardım ile iş makinesi desteğinde bulunan tüm vatandaşlarımıza, iş insanlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, oda ve borsa başkanlarımıza, gönüllülerimize ve çalışmalarını aralıksız sürdüren tüm personelimize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 244 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.