VALİ TAVLI, YATAĞAN STRATONİKEİA ANTİK KENTİNİ GEZDİ

VALİ TAVLI, YATAĞAN STRATONİKEİA ANTİK KENTİNİ GEZDİ

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan Gladyatörler Kenti olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti'ni, Muğla Valisi Orhan Tavlı beraberinde MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile birlikte gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

A+A-

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki Gladyatörler Kenti olarak da bilinen Stratonikeia Antik Kenti'nde kazı ve restorasyon çalışmaları Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Muğla Valiliği ve Yatağan Belediyesi’nin destekleriyle devam ediyor.

Bu kapsamda, Muğla Valisi Orhan Tavlı beraberinde MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ve Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ile birlikte gezerek, çalışmalar hakkında Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt'ten bilgi aldı.

Vali Tavlı, daha sonra Muğla Olgunlaşma Enstitüsü tarafından "Rodos ve 12 Adada Türk Ağırlığının 500. Yılı" nedeniyle Stratonikeia Antik Kentte düzenlenen sergi etkinliğine katıldı.

Stratonikeia Antik Kentte düzenlenen etkinliğe,  Muğla Valisi Orhan Tavlı, Yatağan Kaymakamı Mustafa Emre Kılıç,  Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Pamukkale ÜniversitesiRektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Stratonikeia Antik Kent Kazı Başkanı Prof.Dr. Bilal Söğüt, Yatağan Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kaya ve diğer ilgililer katıldılar.

Sergiden sonra köy meydanı ve antik kentte, YİKOB desteği ile restorasyonu yapılan Yatağan Belediyesi'nin işlettiği Adem Yücel kahvesi, Semerci Ömer Evi ve köy meydanındaki dükkanlar ile antik yapılar dolaşıldı.  Vali Tavlı ve beraberindeki heyet,  oradaki köylüler ile sohbet etti.

1-11.jpg

“ÇALIŞMALARIN DEVAM ETMESİNİN YATAĞAN, MUĞLA VE ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK YARARLI OLACAĞINA İNANIYORUM”

Stratonikeia ve Lagina Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, “Muğla Valimiz Sayın Orhan Tavlı Muğla genelinde olduğu gibi Stratonikeia ve Lagina'daki çalışmalara da destek veriyor. Yatağan Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz Muğla Valiliği YİKOB destekli projede Yatağan mahallerinde oturan kadınlardan oluşan bir ekip ile arkeolojik çalışmaları yapıyoruz. Arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmalarında kadınlarımızın elleri yatkın ve mutfaklarında ve bahçelerindeki hünerlerini aynı şekilde kazı alanında da gösteriyorlar. Ben onlardan ve çalışmalarından çok memnunum. Sayın valimiz ve rektörlerimiz ile yapılan çalışmaları gördük, onlar da çok beğendiler. Onların beğenmesi ve yapılanları taktir etmesi tüm ekibim adına gurur verici. Biz Pamukkale ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversiteleri olarak buradaki çalışmaları iki kardeş üniversite olarak yürütüyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Valiliği, Yatağan Kaymakamlığı, Yatağan Belediyesi ve Pamukkale ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversiteleri olarak hep birlikte bu çalışmaların devam etmesinin Yatağan, Muğla ve ülkemiz için çok yararlı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Yatağan belediyesi tarafından bu konuda yapılan paylaşımda ise, şu ifadelere yer verildi:

“Belediye Başkanımız Mustafa Toksöz ve Başkan Yardımcımız İsmail Kaya, Muğla Olgunlaşma Enstitüsü tarafından "Rodos ve 12 Adada Türk Ağırlığının 500. Yılı" nedeniyleStratonikeia Antik Kentimizde, Valimiz Orhan Tavlı, Kaymakamımız Mustafa Emre Kılıç, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Turhan Kaçar ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan'ın katılımıyla düzenlenen etkinliğe katıldılar.”

Etkinlikte, Kanuni Sultan Süleyman'ın dönemini yansıtan kıyafetler, görseller, Rodos Seferi'nin haritası sergilenirken, Kanuni Sultan Süleyman'ın en çok sevdiği tatlı olan "Helatiye" tatlısı ikram edildi.

Bu haber toplam 437 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.