VATAN PARTİSİ KÖYCEĞİZ’DE ÜRETİCİLERLE BULUŞTU

VATAN PARTİSİ KÖYCEĞİZ’DE ÜRETİCİLERLE BULUŞTU

“ÜRETİCİMİZ BU ÜLKENİN SIRTINDA KAMBUR İLAN EDİLDİ”Kurutal’da konuşan Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Av. Emre Aykın, şunları söyledi:“Yerli tohumlar 1980 sonrası Özal dönemi ile başlayan süreç içinde bugüne kadar adım adım tasfiye edildi. Üreticimiz bu ülkenin sırtında kambur ilan edildi. Çiftçiye ucuz mazot veriyorsun, destekler veriyorsun denilerek üreticimiz bu ülkenin sırtında kambur ilan edildi. Ürünleri dışarıdan alalım,...

A+A-

“ÜRETİCİMİZ BU ÜLKENİN SIRTINDA KAMBUR İLAN EDİLDİ”

Kurutal’da konuşan Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Av. Emre Aykın, şunları söyledi:

“Yerli tohumlar 1980 sonrası Özal dönemi ile başlayan süreç içinde bugüne kadar adım adım tasfiye edildi. Üreticimiz bu ülkenin sırtında kambur ilan edildi. Çiftçiye ucuz mazot veriyorsun, destekler veriyorsun denilerek üreticimiz bu ülkenin sırtında kambur ilan edildi. Ürünleri dışarıdan alalım, Türkiye üretmesin dışa bağımlı olsun istediler. Türkiye'yi bu düzene sokanlar, faizciden yana, sıcak para komisyoncusundan yana, dolar, borsa vurguncusundan yana. Türkiye'nin son 40 yılda yaşadığı olay budur. Tohumumuza, toprağımıza sahip çıkacağız! Şartlar zorlaşabilir ancak tohumumuzu terk etmeyeceğiz, üreteceğiz. Bu bir etkinlik, seminer ya da panel değildir. Neden bu haldeyiz ve neden üretime topyekün sarılmak zorundayız kendimize sorup çözümünü bulacağımız bir kurultay, bir kongredir; toplandığımız yer bir karargahtır. Plan ve program ortaya koymadan olmaz. Siyasi parti toplum ile devlet arasındaki köprüdür. Biz buraya Köyceğiz halkı ile devlet arasındaki köprü olmaya geldik. Tohum bu ülkenin geleceğidir, tohum tarımın sermayesidir. Şimdi ülkeyi inşaat sektörü ile kalkındırıp o balon olan ekonomiyi ayakta tutma derdine girdiler ve her yer beton oldu. Türkiye’nin her yerinde TOKİ projeleri ile köylünün emek verdiği ağaçları köylüye sormadan kestiler. Aynı sorun Köyceğiz’de de yaşanıyor.”

TOKİ MAĞDURLARININ SÖZCÜSÜ KONUŞTU

Köyceğiz üreticilerinden alınıp konut ihtiyacı olmadığı halde TOKİ idaresine bırakılacak olan zeytinlik üretim alanının mağduru olan köylüler de kurultaya katılarak sorunlarını anlattı.

Mağdur üreticilerden Tanfer Sobay, “Toparlar halkının sözcüsü olarak konuşuyorum. Hepimiz TOKİ mağduruyuz. Zeytinliklerimizi kurtarmak için geldik. Bunlar bize atalarımızdan dedelerimizden kaldı. Bizim yerlerimizi boş olarak gösterip satıyorlar. Bizim arazilerimizi bize vermek zorundalar. Biz köylüler olarak bunun peşini bırakmayacağız. Yasal zeminde hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Bize destek olduğunuz için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

“TOKİ’DEN MAĞDUR OLAN BİRÇOK KİŞİ VAR”

Mağdur olan köylülerin avukatı Sn. Mehmet Şevket Öztürk “TOKİ’den mağdur olan birçok kişi var. Mağdurlarımızla birlikte buradayız. Bu kişiler sizin yapmış olduğunuz üretim devrimi kurultayına destek vermek ve kendi sorunlarına çözüm bulmak için buradalar. Geldiler çünkü bu kişiler 40- 50 yıldır annelerinden babalarından kalan bu alanları ihya ederek bu zeytinliklere baktılar, yetiştirdiler. Yarın ne olacaklarını bilmiyorlar. Bu zeytinlikler bugün kesilmedi ama yakında kesilebilir. 1000 hektarlık alanda yıllardır zeytin üretimine devam eden köylülerimiz ecrimisillerini ödemelerine rağmen hazine bu alanı konut ihtiyacı olmadığı halde TOKİ’ye devretti. Zeytincilik yasasına aykırı bu durum köylülerimizin geçim kaynağı olan Zeytin üretimine ket vurmaktadır. Bu yanlıştan derhal dönülmelidir. Burada 40 yıllık zeytin ağaçları var ve bunlar tehlike altında. Burada bir mağduriyet var. Bu mağduriyetin duyurulması lazım. Bu insanların bir sese ihtiyacı var. Bu sesi siz duyuracaksınız, bu köylülerin sizlerin desteğine ihtiyaçları var. Sizlerden destek bekliyoruz. Sizlerin önemli işler yapacağınıza inanıyoruz. Herkes adına sizlere çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu tarzda bir kurultayı bu ilçede yapan ilk ve tek parti Vatan Partisi oldu. Sizlerin de bu süreçte bizlere ve üreticilerimize destek olacağınıza şüphem yok” diye konuştu.

Bu haber toplam 423 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.