VATANDAŞ ANLATTI YETKİLİ CEVAP VERDİ

VATANDAŞ ANLATTI YETKİLİ CEVAP VERDİ

NEVAL ARSLAN // Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş koordinesinde Saburhane bölgesinde düzenlenen halk toplantısında vatandaşlar dinlendi, yetkililer cevap verdi.

A+A-

Muğla’nın Menteşe ilçesinde, Menteşe Kaymakamlığı bünyesinde vatandaşlarla bir araya gelinerekistek, öneri ve taleplerini dinlenip, çözüm önerileri konuşuluyor.

Muğla’nın Menteşe ilçesi Saburhane mevkide vatandaşların sıkıntıları dinlendi ve sorunların muhatapları tarafından cevaplandırılarak, çözüm önerileri konuşuldu.

Saburhane mevkide bulunan bir kahvehanede düzenlenen buluşmaya, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, İlçe Emniyet Müdürü Neslihan Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü, Muğla İli Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hayrettin Akay,Muhtar Mustafa Topbaş, ilçe emniyet ekipleri, doğalgaz yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

DOĞALGAZ İÇİN SÖZ VERİLDİ

Toplantıda; gençlerin alkollü bir şekilde motor ve arabalarla gece geç saatlerde yüksek sesle müzik dinlenmesi, evlerin bulunduğu ara sokaklarda vatandaşları rahatsız edici hareketlerin yapılması ve tehlikeli araç sürümü, yol çalışmalarının yarım kalması, sokakların bazılarına doğalgaz gelmesine rağmen bazı sokaklarda bulunan evlere gelmemesi konusu şikayetler arasında yer aldı.

Doğalgazın bazı sokaklarda bulunan evlerde, 2022 yılı içerisinde evlerine bağlanacağını fakat kurumlar tarafından bir açıklama yapılmadan doğalgazın bağlanmadığı ve bilgilendirme yapılmadığı da eklendi.

Konuya ilişkin firma yetkilisi tek tek vatandaşları bilgilendirerek, Kaymakam Eriş’ebirifing verdi.

Astım hastası yaşlı bir vatandaş ise kış aylarında ilçeyi terk etmek zorunda kaldığını belirterek, kömür kokusundan nefes almadığını dile getirdi.

“ELEKTİRK KESİNTİLERİNDE HER ZAMAN BİLGİLENDİRME YAPILMALI”

Mahalle Muhtarı Mustafa Topbaş ise, mahallede yaşayan bazı vatandaşların makinaya bağlı olduğunu ifade ederek, “Elektrik kesintilerinde AYDEM bazen haber verilip bazen haber verilmiyor. Geçen gün elektrik kesintisi yaşandı. Bilgilendirme yapılmadığı için hasta önlemini alamadı ve hastaneye kaldırıldı. Bu konuda AYDEM biraz daha hassasiyet gösterirse daha iyi olur. En azından muhatlara haber verilirse biz zaten vatandaşa iletiriz. Bazen haber veriyorlar, vermiyorlar desem yalan olur ama vermedikleri zamanlarda var.” dedi.

“3 YILDIR BİR ÇALIŞMA YOK”

Kendi mahallesi için Telekom konusunda ciddi sorunlar yaşadıklarını dile getiren Topbaş, “Gidiyoruz, ‘tamam düzelteceğiz. Gidiyoruz, tamam düzelteceğiz’ diyorlar. Ben belki muhtar olduğum zamandan beri 20 defa gittim ama hiçbir düzelme yok. İnternet kısık geliyor. ‘Yeni kabin kurulacak dendi, büyüğünü alacağız’ dediler ama yok. Ben 3 yıldır muhtarım bu sorunu çözemedim. Dilekçelere de cevap yok. AYDEM’de öyle Telekom’da öyle. Uzaktan eğitimde çocuklarımız çok büyük sıkıntılar yaşadı.” diye konuştu.

Muğla İli Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hayrettin Akay ise kabloların yerde olduğunu, direklerin yere yattığını söyleyerek, gelen giden olmadığını belirtti.

EMNİYET TEŞKİLATI BİLGİLENDİRDİ

Toplantı sonrasında vatandaşlar, Menteşe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından KADES (Kadın Acil Destek Uygulaması) ve Uyuşturucu İle Mücadele Aplikasyonu Uyuma Uygulaması hakkında bilgilendirilerek, broşür dağıtıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Mehmet Eriş, “Bizim mahalle ayrımımız yok. Tek derdimiz vatandaşın sorunu, sıkıntısı çözülsün. Bizim için önemli olan vatandaş.  Ara ara mahalle buluşmalarımız olacak. Her kurumdan bir yetkiliyle vatandaşlarımızı dinlemeye ve elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret göstereceğiz.” dedi.

Bu haber toplam 305 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.