Vatandaşlar su faturalarına tepkili

Vatandaşlar su faturalarına tepkili

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yılbaşından sonra gelen yüksek su faturaları vatandaşları isyan ettirdi. Su faturalarında alınan vergilerin su kullanım bedelinden fazla olması vatandaşların tepkilerine yol açtı. Öte yandan Muğla Büyükşehir Belediyesi, MUSKİ tarafından herhangi bir zam yapılmadığını söyledi.Sinem KarakayaMuğla’nın Menteşe İlçesi’nde su faturalarına yansıyan fiyatlar sosyal medya da tepkilere yol açtı. Muğla Büyükşehir...

A+A-

Muğla’nın Menteşe ilçesinde yılbaşından sonra gelen yüksek su faturaları vatandaşları isyan ettirdi. Su faturalarında alınan vergilerin su kullanım bedelinden fazla olması vatandaşların tepkilerine yol açtı. Öte yandan Muğla Büyükşehir Belediyesi, MUSKİ tarafından herhangi bir zam yapılmadığını söyledi.

Sinem Karakaya

Muğla’nın Menteşe İlçesi’nde su faturalarına yansıyan fiyatlar sosyal medya da tepkilere yol açtı. Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) tarafından yılbaşından sonra gönderilen faturaların yüksek olması vatandaşları isyan ettiriyor.

Muğlalılar sosyal medya üzerinden kendi faturalarını paylaşarak kullanılan su bedeli dışında alınan içme suyu, atık su ve çevre temizlik vergisi gibi ücretlere tepki göstererek sitem etti.

Aralık 2020 faturaları ile Ocak 2021 faturaları bedelleri arasında yüzde 45'ten fazla artış olduğunu dile getiren vatandaşlar, bizzat kendilerine ait faturaları “Şikayetim Var” sayfalarında paylaşarak tepki gösteriyor.

Faturasını paylaşarak “Büyükşehir sayesinde baharı hiç görmedik” diyen Muammer Atilla isimli vatandaş,  “19.90 liralık su bedeline 89.85 ödemek hele bu devirde! Patlayan borulardan akan suyun bedelini niye biz ödüyoruz? Suyu boşa harcamayın diye birinci sınıftan itibaren öğreniyoruz. Biliyoruz, biz evlerimizde suyu dikkatli kullanıyoruz ya siz? Boşa akan suyun hesabını nasıl vereceksiniz? Atık toplama bedeline bak. Eee çöp kamyonlarının parası neden bulacaklar. Sayenizde hiç baharı göremedik” ifadelerini kullandı.

“HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

Zübeyde Taşçıoğlu ise,“3 kişilik bir ailede bu fatura resmen soygunculuktur. Yüzde yüz atık su bedeli olur mu? Belediyeye alınan araçların parasını milletten mi çıkarıyorsunuz? Hakkımı helal etmiyorum” paylaşımında bulundu.

Faturalar arasındaki farka isyan eden bir başka vatandaşlar ise, "Su ithal mi ediliyor" eleştirisinde bulundu.

BÜYÜKŞEHİRDEN AÇIKLAMA: “HERHANGİ BİR ZAM YAPILMADI”

Öte yandan Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden edindiğimiz bilgiye göre, MUSKİ tarafından suya herhangi bir zam yapılmadığı öğrenildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından, son aylarda Coronavirüsle mücadele döneminde ve öncesinde su ücretlerine herhangi bir zam yapılmadığını ve vatandaşların aynı tarifeden su faturalarını ödedikleri belirtildi.

Bu haber toplam 715 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.