YANAN YERLERİN İMARA AÇILACAĞI İDDİALARINA İLİŞKİN OGM’DEN AÇIKLAMA

YANAN YERLERİN İMARA AÇILACAĞI İDDİALARINA İLİŞKİN OGM’DEN AÇIKLAMA

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), sosyal medya hesabı üzerinden orman yangınlarının yaşandığı ardından ağaçlandırma çalışmalarının gerçekleştirildiği alanların önceki ve sonraki hallerini paylaştı. Yanan yerlerin imara açılacağı iddialarına ilişkin OGM, “Orman arazisi ormandır. Yansa da orman kalır. Yeniden ağaçlandırılır” ifadelerini kullandı.

A+A-

OGM,geçtiğimiz dönemlerde yaşanan orman yangınlarının yaşandığı alanların ağaçlandırma çalışmalarının yapılmış halini sosyal medya hesabından paylaştı.

Paylaşımın altına yapılan yanan alanların imara açıldığı iddialarına ilişkin OGM, “Dağ başında veya deniz kenarında olması fark etmez. Orman arazisi ormandır” açıklamasında bulundu.

Orman Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile 2006 yılında Datça’ya bağlı Emecik köyünde çıkan ve 45 hektarı ormanlık alan olmak üzere 100 hektar orman ve tarım arazisinin 2006 ve 2020 yılları arasındaki değişimini paylaştı.

Ayrıca Orman Genel Müdürlüğü yaptığı paylaşımda, 2021 yılında Bodrum’un Güvercinlik mahallesindeormanlık alanda çıkan orman yangınının ardından yaşanan değişime de yer verdi.

“YANSA DA ORMAN KALIR”

OGM tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Önceki paylaşımımıza yapılan yorumlarda deniz kenarında yanan ormanları soranlar olmuş.

Yoğun istek üzerine tane tane, tekrar tekrar anlatalım. Dağ başında veya deniz kenarında olması fark etmez. Orman arazisi ormandır. Yansa da orman kalır. Yeniden ağaçlandırılır.”

Bu haber toplam 388 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.