Yarıyıl tatili öne çekilebilir

Yarıyıl tatili öne çekilebilir

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim ve diğer konularla ilgili açıklamalarda bulundu.Coronavirüs salgını nedeniyle okullarda yüz yüze eğitime 4 Ocak'a kadar ara verildi.Merak edilen, öğrencilerin ne zaman okula döneceği oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önümüzdeki haftayı işaret etti.Yarıyıl tatili öne alınır mı?Hazırlık senaryoları içinde yarıyıl tatilinin öne alınmasının söz konusu olup olmadığıyla ilgili Bakan...

A+A-
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim ve diğer konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Coronavirüs salgını nedeniyle okullarda yüz yüze eğitime 4 Ocak'a kadar ara verildi.

Merak edilen, öğrencilerin ne zaman okula döneceği oldu. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önümüzdeki haftayı işaret etti.

Yarıyıl tatili öne alınır mı?

Hazırlık senaryoları içinde yarıyıl tatilinin öne alınmasının söz konusu olup olmadığıyla ilgili Bakan Selçuk, "Tabi var. Bu gerek sınavlar açısından gerek yapılabilecek iş ve işlemler konusunda var. Gerekse salgının seyriyle alakalı olarak var. Bizim iş takvimi şudur, belirlenmiştir, değişmez diye bir bakış açımız asla yok. Duruma göre bunu esnetiriz, öne alırız, takdim tehir yaparız, başka çözümler buluruz, hepsi yapılır" diye konuştu.

Yüz yüze eğitim devam edecek mi?

Bakan Selçuk okulların yeniden başlamasıyla ilgili olarak, "4 Ocak'ta tamamen açılabilir mi açılamaz mı bakacağız. Önümüzdeki hafta kabine toplantısında bu tekrar değerlendirmeye alınacak" dedi.

"Öğrencilere basılı karne vermek istiyoruz"

Bakan Selçuk, öğrencilere ilk dönem için basılı karne vermek istediklerini söyledi, sınavlara ilişkin planlamayı anlattı.

Ziya Selçuk, "Salgının setrine bağlı olarak gruplara ve günlere ayırarak sınav yapılabilir. Biz çocuğumuzun eline basılı karne vermek istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Tablet dağıtımı sürecek

Bakan Selçuk, öğrencilere tablet dağıtımın da devam edeceğini açıklayarak, "Aralık ayının 14, 21 ve 28'inde tekrar bir süreç başlıyor. Yaklaşık olarak 300 bin civarında tekrar dağıtılacak. Ocak ortasına kadar da 500 bin zaten bitmiş olacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, öğretmenlerin ikinci grupta aşılanmasıyla ilgili Sağlık Bakanlığı ile görüştüklerini ve prensipte anlaştıklarını da belirtti.

Bu haber toplam 228 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.