Yasak kafaları karıştırdı

Yasak kafaları karıştırdı

Ülke genelinde Coronavirüs vakalarının yeniden artış göstermesiyle birlikte yeni tedbirler kapsamında hafta sonu saat 10.00 ile 20.00 arası dışında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması kafaları karıştırdı. Sokağa çıkma yasağı hafta sonu (Cumartesi-Pazar) 10.00 ila 20.00 saatleri dışında uygulanacak.Sinem KarakayaCumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yasaklar ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarda hafta sonu sokağa çıkma...

A+A-

Ülke genelinde Coronavirüs vakalarının yeniden artış göstermesiyle birlikte yeni tedbirler kapsamında hafta sonu saat 10.00 ile 20.00 arası dışında uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması kafaları karıştırdı. Sokağa çıkma yasağı hafta sonu (Cumartesi-Pazar) 10.00 ila 20.00 saatleri dışında uygulanacak.

Sinem Karakaya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası yasaklar ile ilgili yapmış olduğu açıklamalarda hafta sonu sokağa çıkma yasağının saatleri vatandaşların kafa karışıklığı yaşamasına yol açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası Covid-19 tedbirleri kapsamında yeni yasaklar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hafta sonu 10.00 ila 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadeleri vatandaşlar tarafından yanlış yorumlara sebep oldu.

Sokağa çıkma yasağı hafta sonu (Cumartesi-Pazar) 10.00 ila 20.00 saatleri dışında uygulanacak. Yani hafta sonu 10.00 ve 20.00 saatleri arasında sokağa çıkılabilecek.

VATANDAŞLAR CUMA AKŞAMI YASAK SANDI

Kafa karıştıran sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında hafta sonu uygulanacak yasağı vatandaşlar Cuma saat 20.00’den sonra uygulanacak şekilde anladı. Bu sebeple Cumartesi sabah saatlerinde sokaklar sessizliğe büründü.

YENİ ALINAN TEDBİRLER

Yeni tedbirler kapsamında;

-Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edilecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek.

-Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.

-65 yaş ve üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması, çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek.

-Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yılsonuna kadar kapalı kalacak.

-Alışveriş merkezi, market, restoran, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak.

-Ara tatilde olan okullardaki eğitim-öğretim, yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek.

-Kıraathanelerimizin faaliyetlerine bir süre ara verilecek.

Bu haber toplam 230 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.