YATAĞAN DEĞİŞİYOR, YATAĞAN GELİŞİYOR VE GÜZELLEŞİYOR!

YATAĞAN DEĞİŞİYOR, YATAĞAN GELİŞİYOR VE GÜZELLEŞİYOR!

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz’ün girişimleri sonucunda Yatağan, Gençlik Merkezi’ne kavuştu. Muğla’nın ilk Millet Bahçesi olan Yatağan Millet Bahçesi, Adalet Sarayı ve yeni şehir stadyumunu inşaatı sürerken, yeni hükümet konağı ve belediye hizmet binasının temeli kısa süre içerisinde atılacak.

A+A-

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, çalışmaları tamamlanan ve süren projeler hakkında yaptığı açıklamada, Yatağan’ın daha yaşanabilir şehir haline gelmesi için yoğun mesai harcadıklarını söyledi.

Biten ve çalışmaları süren projeler hakkında bilgiler veren Toksöz, “Önce Hizmet, Önce Yatağan” sloganıyla Yatağan’ı değiştirmeye ve geliştirmeye devam ettiklerini belirtti.

GENÇLİK MERKEZİMİZ YATAĞANIMIZA HAYIRLI OLSUN

3 bin 235 metrekare alanda zemin artı bir kat olarak inşa edilen yaklaşık 13 milyon liralık Yatağan Gençlik Merkezinde 242 kişilik çok amaçlı salon, 70 kişilik sinema salonu, kafeterya, mutfak, seminer salonu, kütüphane, bilgisayar, el sanatları, plastik sanatları ve zeka oyunları işliği ile derslikler bulunuyor.

MİLLET BAHÇEMİZDE SONA YAKLAŞILDI

Cumhuriyet Mahallesinde 32 bin metrekarelik alan üzerine Millet Bahçesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ihaleye çıkıldı. Hemen ardından başlayan inşaat çalışmaları, aralıksız sürerken, Muğla’nın ilk Millet Bahçesi olacak olan Yatağan Millet Bahçesi’nin son baharda açılması hedefleniyor.

Yaklaşık 13 milyon liraya mal olacak yatırımın içerisinde, millet kıraathanesi, kütüphane, kafeterya,  amfi tiyatro, mescitler, personel dinlenme odaları, satış ofisi, yürüyüş parkurları, kamelyalar, çocuk ve yetişkin oyun alanları, şifalı bitkiler bahçesi, süs havuzları, tema bahçeleri ve yaya köprüsü, sosyal donatı imkanları bulunan Millet Bahçemiz kısa sürede faaliyete geçecek.

ADALET SARAYIMIZA KAVUŞUYORUZ

İlçenin önemli eksikliklerinden biri olarak görülen Adalet Sarayının ilçemize kazandırılması için girişimlerde bulunan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz’ün girişimleri sonuçsuz kalmadı ve Adalet Sarayının ihalesi, 2021 yılının sonunda yapıldı.

İhalenin ardından yapımına başlanan yaklaşık 70 milyon liralık yatırımın, 2 bodrum, zemin ve 2 kat olmak üzere 10 bin 900,61 metrekare inşaat alanına sahip olacağı açıklandı.

YATAĞANSPORUMUZ, YENİ SEZONDA MAÇLARINI YENİ STADYUMUMUZDA OYNAYACAK

Yatağan’a yakışır modern ve ihtiyaçları karşılayacak yeni bir stadyumun çalışmalarına başlayan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz’ün girişimleri sonuç verdi ve 2021 yılında ihalesi yapılan yeni stadyumun çalışmaları aralıksız sürüyor.

Bölgesel Amatör Ligi’nde mücadele eden Yatağanspor’un da maçlarını oynayacağı yaklaşık 3,5 milyon liralık yatırımla, 119x82 metre ölçülerinde, FIFA standartlarında, içerisinde çelik konstrüksiyon seyirci tribünü, soyunma ve hakem odaları ile tuvaletlerin olduğu yeni stadyum kısa süre içerisinde Yatağan’a kazandırılacak.

YOLLARIMIZI DAHA SAĞLIKLI HALE GETİRİYORUZ

Yatağan Belediyesi’nin sorumluluk alanında olan mahalleler arasındaki yollar ile mahalle içerisindeki yolların daha sağlıklı hale getirilerek Yatağanlıların daha güvenli bir şekilde seyahatlerini gerçekleştirmesi sağlanıyor.
Bu doğrultuda, Şeref Mahallesi ile Tilkiler Mevkisi arası, Yumaklı Mevkisi ile Topaldere mevkisi arası, Çırpıovası mevkisindeki eski Muğla yolu, Gökpınar Mahallesi ile Bozüyük Mahallesi arası, Bencik Mahallesi’nde asfaltlama çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Öte yandan, Yeni Mahalle ve Bozüyük Mahallesi arasında, Park Caddesi, Başkomiser Süleyman Özcan Sokak ve Madenler Mahallesi’nde kilitli parke taşı döşeme çalışmaları gerçekleştiriliyor.

YATAĞAN YÜZME HAVUZUNA KAVUŞUYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yatağan Belediyesi iş birliğinde, Spor Salonu bahçesinde 8 x 16 metre ölçülerinde 1,25 derinliğinde açık yüzme havuzunun inşaatına başlandı.

Özellikle çocuk ve gençlere yüzme eğitiminin verilmesi amacıyla yapılan havuzun kısa süre içerisinde tamamlanarak Yatağanlıların hizmetine sunulması hedefleniyor.

BOZÜYÜK OVA YOLUNA BETONARME KÖPRÜ

Kamışlı Çayı üzerine yapımına başlanan ve Yeni Mahalleyi Bozüyük Mahallesine bağlayan betonarme köprü, yaklaşık 4 milyon liraya mal olurken, 34 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğinde olacak.

Bu yatırımla, kış aylarında özellikle sağanak yağmurlar nedeniyle oluşan taşkınlarla sık sık kullanıma kapanan ova yolunda taşkınların önüne geçilerek, bölgede çiftçilikle uğraşan Yatağanlıların mağduriyetlerinin de önüne geçilmiş olacak.

Köprünün tamamlanmasının ardından Yeni Mahalleyi Bozüyük Mahallesine bağlayan yol, düzenleme çalışmalarıyla birlikte daha sağlıklı hale getirilecek.

STRATONIKEIA ANTİK KENTİMİZE KATKILARIMIZ SÜRÜYOR

Stratonikeia Antik Kentinin girişinde bulunan kahvehanenin restorasyonunu tamamlanmasının ardından 3 bin yıllık kentin Meclis Binasının (Bouleuterion) da restorasyonuna başladık. Yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak çalışmanın, son baharda tamamlanması planlanıyor.

SOSYAL TESİSLERİMİZİN YAPIMINA DEVAM EDİYORUZ

Yatağanlıların düğün, sünnet, mevlit ve cemiyetlerini daha sağlıklı ve düzenli gerçekleştirebilmeleri için yapılan sosyal tesislerin çalışmaları devam ediyor.

Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Celal Sarı Parkı, Dere Mahallesi’ndeki Ali Çoban Parkı, Keloğlu Deresi mevkisinde ve Köklük Mahallesi’ndeki sosyal tesisindeki çalışmalar sürüyor.

Çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanarak Yatağanlıların hizmetine sunulacak.

Bu haber toplam 1212 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.