Yatağanlı müzisyen ilk single şarkısını çıkardı

Yatağanlı müzisyen ilk single şarkısını çıkardı

Sinem KarakayaMuğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Turgut Mahallesi’nde market işletmeciliği yapan 39 yaşındaki Mehmet Mert Dönmez, “Hani Giderken” isimli ilk single şarkısını çıkararak klip çekti. Evli ve iki çocuk babası olan Dönmez, ortaokul yıllarında başladığı müzik hayatına hala devam ediyor. Yakın zamanda yaklaşık 5 şarkıdan oluşan albümü dinleyicilerin beğenisine sunacağını duyuran Dönmez, “Muğlalılardan tek isteğim; Muğlalı...

A+A-

Sinem Karakaya

Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Turgut Mahallesi’nde market işletmeciliği yapan 39 yaşındaki Mehmet Mert Dönmez, “Hani Giderken” isimli ilk single şarkısını çıkararak klip çekti. Evli ve iki çocuk babası olan Dönmez, ortaokul yıllarında başladığı müzik hayatına hala devam ediyor. Yakın zamanda yaklaşık 5 şarkıdan oluşan albümü dinleyicilerin beğenisine sunacağını duyuran Dönmez, “Muğlalılardan tek isteğim; Muğlalı müzisyenlerin arkasında olsunlar, dinleyerek destek olsunlar” dedi.

“KENDİ KENDİME UD ÇALMAYI ÖĞRENDİM”

Müzik yeteneğini babasından altığını söyleyen Mehmet Mert Dönmez, lise hayatında bir dönüm noktası yaşadığını Muğla Postası’na anlattı. Dönmez, “Müzik yeteneğim sanırım babamdan geliyor çünkü babamın da sesi çok güzeldir ve o zamanının imansızlıklarıyla müziği ilerletememiş. Ben 13 yaşındayken babam bana küçük bir org almıştı. Ben ortaokul yıllarımda kendi kendime çalmasını öğrenip şarkılar söylemeye başladım. Müzik hayatıma 13 yaşında başlamış oldum. Liseyi kazandığımda müzik koluna girmiştim ve benden yaşça büyük Serdar abi diye biriyle tanıştım. Bana ud çaldığını söyledi ve bana öğretmesini istedim.  O zamanlar hayatımın dönüm noktası oldu. Ben ud çalmayı öğreneceğim diye beklerken Serdar abi benden büyük olduğu için okulu bırakmış ve Bodrum’a çalışmaya gitmiş. Ben ortada kaldım. Arkadaşlarım benimle dalga geçmeye başladı sen ud çalmayı kendi kendine mi öğreneceksin, udunu sat falan dediler. O zamanlar bir yandan okul bir yandan markette çalışıyorum yoğun bir dönemden geçiyorum. İnternet falanda yok tabi o zaman, hırs yaptım kendi kendime 10 gün içinde çalmaya başladım. İlk bestemi 1998 yılında lisedeyken yaptım. Sonra kendi kendime amatörce şarkılarımı kayda almaya başladım. Hayalim, şarkılarımı tüm Türkiye’ye duyurmaktı. 2011 yılında Özlüyorum isimli şarkıma bir klip çektik, stüdyo kaydı aldık ama resmi bir albüm çıkarmadım. Sosyal medyalarda paylaştım. 2015 yılında Büyükşehir Belediyesinin konservatuar sınavlarına katıldım ve 1. oldum. O zamanlar zor bir dönemden geçtim. Babam hastalandı markete bakmak zorunda kaldım. Eğitimlere gelirken eşimi markete bırakıp geldiğim zamanlar oldu. Ama her zaman en büyük destekçim babam ve eşim oldu” dedi.

“MÜZİĞİ HİÇ BIRAKMADIM”

Hayallerinden hiç vazgeçmediğini söyleyerek, yakın zamanda yeni albümünün de çıkacağının müjdesini veren müzisyen Dönmez, “Hayatımın her döneminde müziği hiç bırakmadım. Hayallerimden hiç vazgeçmedim. Geçen bu zaman içinde Müzik Yönetmeni Aranjör Mehmet Kaplan ile tanıştım. Şarkılarımı ona dinlettim ve çok beğendi. Kendi imkânlarımızla Mehmet Kaplan öncülüğünde albüm yapmaya karar verdim. Yaklaşık bir hafta önce “Hani Giderken” isimli ilk single şarkımı çıkardım. Tüm dijital platformlarda yer alıyor. Yakın zamanda da yaklaşık 5 şarkıdan oluşan albümü dinleyicilerimizin beğenisine sunacağız” şeklinde konuştu.

“MUĞLALI MÜZİSYENLERİN ARKASINDA OLSUNLAR”

Muğlalılardan tek istediğinin dinleyerek destek olmalarını isteyen Mert Dönmez, “Muğlalı hemşerilerimiz sanatsal faaliyetleri severler onun için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yeni bestelere devam ediyorum. Muğlalılardan tek isteğim; Muğlalı müzisyenlerin arkasında olsunlar, dinleyerek destek olsunlar. Destek olsunlar ki bizde sesimizi tüm Türkiye’ye duyurabilelim. Pandemi döneminde en kötü etkilenen sektörlerden biri müzik sektörü oldu. Geçimini düğünlerden sağlayan arkadaşlarımız işsiz kaldı. İnşallah bu kötü günleri bir an önce geride bırakır, sağlıklı ve müzik dolu hayatımıza geri döneriz” dedi.

TEŞEKKÜR

Öte yandan Muğla Postası’na sesini duyurduğumuz için teşekkür eden Dönmez, “Bu güzel röportajı yapan, duygularımıza ve hayatımıza tercüman olan Sinem Hanıma ve Muğla Postası’na çok teşekkür ederim” dedi.

Bu haber toplam 500 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.